Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.947
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.947
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Sermayedarlar, Üçüncü Çeyrekte Blockchain Tercihinde Bulundu

Küresel ekonomide risk sermayesi yatırımları genel olarak düşerken, birçok yatırım ve yönetim şirketleri blockchain tarafına akın etti.

Son yıllarda küresel ekonomide yaşanan sıkıntılı süreçler, sermaye yatırımcılarını da etkiledi. ABD’nin enflasyon karşıtı faiz hamlesi, risk yatırımlarının önüne set kurdu. Kripto endüstrisinin de etkilendiği bu durumda, ayı piyasası etkisini şiddetlendirdi. Ancak, risk sermayesi yatırımları son zamanlarda blockchan tarafına kaymaya başladı. Kripto ayı piyasasının da etkisiyle, yatırımcılar erken aşamada dahil olmaya sıcak bakıyor. Öne çıkan yatırım alanları, Web3 ve DeFi oldu. Genel kripto piyasa değerinin 800 milyar dolara düşmesi, özellikle capital yatırım gruplarını cezbetti. Pitchbook analistlerine göre, üçüncü çeyrekte risk sermayesi yatırımcıları blockchain sektörüne akın etti.

Blockchain Yatırımcılarında Artış Gözlemlendi

Pitchbook’un Emerging Tech raporuna göre, üçüncü çeyrekte gerçekleştirilen risk sermayesi yatırımları 153 anlaşmayla 4.7 milyar dolara ulaştı. Geçtiğimiz çeyrekte bu rapor, 244 anlaşmayla 6.9 milyar dolardı. Analistler, yüzde 32’lik çeyrek düşüşünü FTX’e bağladı. Ancak, sektördeki bu büyük çöküşe rağmen risk sermayesi yatırımlarına duyulan ilgi azalmadı.

Pitchbook, kripto endüstrisinde yaşanan FTX olaylarına rağmen risk sermayedarlarının çekinmediklerini ifade etti. Analize göre üçüncü çeyrekte, Web3 sektörü 24 anlaşmayla 879 milyon dolar çekti.

Raporu hazırlayan şirket, 5997 anlaşmayı irdeledi. Bu anlaşmalar arasından, en iyi 15 risk sermayedarını baz alarak 153 erken aşama anlaşmalarını inceledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir