Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.365
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.365
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Senatör Lummis, Artık ETH’nin Bir Menkul Kıymet Olduğunu Düşünüyor

Bitcoin yanlısı Senatör Lummis artık ETH’nin bir menkul kıymet olduğunu düşünüyor.

CFTC başkanı Rostin Benham da tıpkı Lummis gibi ETH’nin artık bir emtia olarak değerlendirilmemesi gerektiğine inanıyor.

Senatör Lummis Tutumunu Değiştirdi

Bitcoin savunuculuğu ile tanınan Cynthia Lummis artık en büyük ikinci kripto para olan ETH’yi bir menkul kıymet olarak gördüğünü ifade etti.

FTX ile ilgili önlemleri tartışırken Lummis, ETH ile ilgili değişen görüşünü dile getirdi.

“Şu anda işlerin gidişatına bakılırsa bir emtia olarak nitelendirilebilecek tek şey Bitcoin gibi görünüyor”

Lummis’in bu açıklaması, geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklamadan farklı. Senatör Lummis Merge’ün ardından ETH’nin menkul kıymet benzeri özelliklere sahip olduğunu düşünüyor.

Howey testine göre menkul kıymet, merkezi bir kuruluş tarafından para toplamak maksadıyla ihraç edilen bir varlıktır. Bu sayede yatırımcılar, kuruluşun çabalarına dayalı olarak bu varlığı tutarak kar elde etmeyi bekler.

Kripto savunucuları ve düzenleyiciler, dijital varlıkların menkul kıymet mi yoksa ayrı bir varlık sınıfı olup olmadığını uzun bir süredir tartışıyor.

SEC Başkanı Gensler de, Lummis gibi merge’ün ardından ETH’nin daha fazla menkul kıymet özelliğine sahip olduğunu düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir