Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.507
% 3.61
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.507
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Senato Finans Komitesi Başkanı, Kripto Borsalarından Bilgi Talep Ediyor

Senato Finans Komitesi Başkanı Ron Wyden, FTX’in çöküşünün ardından kripto borsalarından işlerin nasıl yürüdüğüne dair bilgi talep etti.

Demokrat başkan, Binance.US, Coinbase, Bitfinex, Gemini, Kraken ve Kucoin’in bilançolarındaki varlıklar, sahip oldukları tüzel kişilikler ve fonların bunlar arasında nasıl ayrıldığı hakkında detaylar talep etti.

Senato Finans Komitesi Başkanı, Bilgi İstiyor

Wyden, bahsedilen borsalara gönderdiği mektuplarda kara para aklama önleme uyumluluğu ve dijital varlık piyasası manipülasyonuna karşı kontroller hakkında da bilgi talep etti.

Wyden, yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

“Kongre, kripto endüstrisi için oldukça ihtiyaç duyulan regülasyonları değerlendirirken, bankaların, kredi birliklerinin ve menkul kıymet komisyoncularının müşterilerine sağladığı güvencelere yönelik ihtiyaçlara odaklanacağım.
Eğer bu korumalar FTX’in iflas etmesinden önce yürürlükte olsaydı, bugün çok daha az bireysel yatırımcı ciddi mali zararlarla karşı karşıya kalırdı”

İflas eden offshore ticaret firmasının ABD’deki yan kuruluşunun müşterileri, fonlarını geri alabilmek için uzun bir süreçle karşı karşıya kalacak.

Kripto kredi şirketi BlockFi, FTX’in çöküşünden etkilenerek iflas başvurusunda bulunan son şirket oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir