Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.934
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.934
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Sekiz ABD eyaletinde kripto kredi şirketi Nexo aleyhine dava açıldı

LUNAt/USD
+16,49%

Portföy’e Ekle/Kaldır
Takip listesine ekle
Pozisyon Ekle

Pozisyon başarıyla eklendi:

Lütfen varlık portföyünüze isim verin
Çeşidi: Al Sat
Tarih:

Miktar:
Fiyat
Puan Değeri:

Kaldıraç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000
Komisyon:

Yeni bir takip listesi oluştur Oluştur Yeni varlık portföyü oluştur Ekle Oluştur + Başka pozisyon ekle Kapat

Investing.com – Sekiz ABD eyaleti, kripto kredi platformları arasında popüler bir girişim olan Nexo’ya kayıtsız şekilde gelir getiren kripto para ürünleri sunduğu gerekçesiyle sava açıldı.

CNBC’nin haberine göre dava konusu, Nexo’nun ABD vatandaşlarında menkul kıymet kaydı yaptırmadan gelir getiren kripto ürünleri sunması. Dava, Kaliforniya, Kentucky, New York, Maryland, Oklahoma, Güney Carolina, Washington ve Vermont’un eyalet düzenleyicileri tarafından açıldı.

Bu iddianın yanında Nexo, kripto ürünlerini tanıtırken yatırım ürünlerinin lisanslı ve kayıtlı bir platform aracılığıyla sunulduğu gibi yanıltıcı bilgiler kullandığı konusunda da suçlanıyor.

Diğer suçlamaların yanı sıra, dosyalama ayrıca Nexo’nun hesapları yanlış tanıttığını ve yatırımcılara bunun lisanslı ve kayıtlı bir platform olduğunu önerdiğini iddia etti.

New York Başsavcısı Letitia James tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada kripto para platformlarının istisna olmadığı ve diğer yatırım platformları gibi faaliyet gösterebilmek için lisans almaları gerektiği belirtildi.

Nexo, açılan dava ile ilgili açıklama yaptı

Nexo, dava sürecine cevap olarak ABD federal ve eyalet düzenleyicileriyle çalıştıklarını söyledi. Bunun yanında kendini savunan şirket, teminatsız kredi kullandırmadıklarını, LUNA ve UST gibi varlıklara yatırım yapmadıklarını söylerken Nexo’nun gelir getiren ürünlerinin, farklı bir faiz getiri mekanizmasına sahip olduğu iddia edildi.

Son aylarda birçok kripto kredi şirketinin iflas etmesinden sonra ABD düzenleyicileri, kripto paralarla kredi kullandıran ve getiri sunan şirketleri yakın izlemeye aldı. Terra ekosisteminin çöküşünden sonra bu platformla ilişki içinde olan Voyager ve Celsius gibi kripto şirketlerinin iflas başvurusunda bulunması, birçok yatırımcının toplamda milyarca dolar zarar etmesine yol açtı.

2018 yılında faaliyet başlayan Nexo, kurulduğundan bu yana 50’den fazla kripto para birimiyle ticaretini sürdürüyor. 5 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Nexo’nun şu ana kadar 80 milyar dolarlık bir hacime ulaştığı tahmin ediliyor. 

Girişimin yerel tokeni NEXO ise 526 milyon dolar piyasa değeriyle şu an 73. Sırada yer alıyor. Son 24 saatte %2’ye yakın değer artışıyla 0,94 dolardan alıcı bulan NEXO tokeni, şirket aleyhine açılan davayı negatif fiyatlamadığı görülüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir