Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.966
% 1.57
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.966
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC’ten Ripple’a Şok Ceza: 2 Milyar Dolar!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs’e yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ceza talep etti.

SEC ve Ripple (XRP) arasındaki uzun süredir devam eden hukuk mücadelesinde önemli bir gelişme yaşandı. SEC Başkanı Gary Gensler’in önderliğindeki kurum, 25 Mart günü New York’taki bir yargıçtan Ripple Labs’e 1,95 milyar dolarlık bir ceza verilmesini istedi.

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, SEC’nin taleplerine ilişkin ayrıntıların Salı günü açıklanacağını belirtirken, Ripple’ın önümüzdeki ay savunma sunacağını açıkladı. Ayrıca Ripple cephesi, 1 milyar dolarlık nakit rezervlerinin bulunduğunu vurgulayarak SEC’ye karşı güçlü olduklarını dile getirdi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse konu hakkında sert açıklamalarda bulunarak, SEC’nin tutarsız davranışlarını vurguladı.

CEO, SEC’nin yasa dışı şekilde hareket ettiğini defalarca kez gördüklerini belirterek, hem DEBT Box davasında hem de Ripple’a karşı önceki bir kararda bunu gözlemlediklerine dikkat çekti:

“Gensler’in SEC’i defalarca yasalara aykırı hareket etti. Yargıçların, kurumu ‘Kongre tarafından verilen yetkilerin ağır şekilde kötüye kullanılması’ (DEBT Box davası) ve ‘yasaya bağlılık’ olmadan hareket etmesi (Ripple davası) konusunda uyarılarda bulunması dikkat çekici. Gensler’in SBFraud’a (Sam Bankman Fried) olan ilgisizliğini de unutmayalım.”

SEC’nin talep ettiği 2 milyar dolarlık cezanın ardından XRP fiyatında hareketlilik yaşandı. CoinGecko verilerine göre, XRP kısa sürede önemli bir volatilite yaşadı, 0,63 dolara kadar düştükten sonra aniden toparlanarak 0,661 dolara kadar yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version