Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.805
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.805
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

SEC’in Ripple’dan sonraki hedefi Ethereum mu?

Investing.com – Ortaya atılan iddialara göre ABD SEC, 2014 yılında kayıt dışı bir ICO düzenlediği için Ethereum geliştiricilerine ceza verebilir.

Fox Business gazetecisi Eleanor Terrett tarafından ortaya atılan iddia, bazı gerekçelere dayanıyor. Bunlardan ilki  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin dışındaki tüm kripto paraların kendi yetki alanına girdiğine yönelik iddiaları. Buna bağlı olarak SEC, 2014 yılında düzenlediği ICO için izin almayan Ethereum’a bir ceza verebilir. Bunun için ise kurumun 2024 yılına kadar zamanı var.

Eleanor Terrett, normal şartlarda SEC’in menkul kıymet olarak gördüğü altcoin’lerin kayıt dışı arzına müdahalesi için 5 yıllık bir zaman aşımı süresi bulunduğunu söyledi. Buna göre SEC’in Ethereum’a müdahale şansı 2019 yılında sona erdi. Ancak ABD Kongresi’nin kısa bir süre önce SEC’e menkul kıymet yasalarının ihlali ile elde edilen kârların geri ödeme talebi için 10 yıllık bir süre vermesi kafaları karıştırdı.

Bu son gelişmeye göre SEC, Ethereum’un kayıt dışı yollarla ICO gerçekleştiğini iddia ederek ceza kesmesi için süre 2024 yılına kadar uzamış oldu.

SEC, kripto sektörünü yakından takip ederken daha önce de kayıt dışı ICO faaliyeti yürüten şirketlere para cezaları verdi. Son olarak kurum, 2016 yılında ICO ile 16,5 milyon dolar toplayan Dragonchain’e dava açıldı. Dava konusu, elde edilen gelirin iadesini ve ihlalden dolayı para cezası kesilmesini içeriyor.

ABD SEC’in konuyla ilgili en çok bilinen davası Ripple ile ilgili. Daha küçük şirketler, SEC ile anlaşma yoluna giderken Ripple, SEC’e karşı çıkarken dava sürecini devam ettiriyor.

Ripple davası devam ederken birçok kere Ethereum konusu da gündeme geldi. Hatta Ripple’ın XRP’nin menkul kıymet olmadığını kanıtlama yolunda en büyük dayanağı Ethereum olarak görülüyor.

SEC’in önündeki en büyük engel William Hinman kayıtları

SEC, XRP’nin menkul kıymet olduğuna dair dava açarken Ethereum konusunda bir karar vermemesi o dönem soru işareti olarak görüldü. SEC’in bu konudaki en büyük engeli ise kurumun eski Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı William Hinman olarak görülüyor. 

William Hinman, bu göreve atanmadan önce Simpson Thatcher’ın ortağıydı ve bu şirket, Ethereum’u kurumsal bir çözüm olarak gören Enterprise Ethereum Alliance’ın (EEA) bir üyesi. Hinman ise SEC’de görev yaptığı dönemlerde Simpson Thatcher ile bir dizi toplantı yaptı ve Ethereum’un menkul kıymet olarak görülmediğini açıklamıştı. 

Bu görüşmelerin kamuya sızmasının ardından SEC, köşeye sıkışırken bu durum, Ethereum’a ceza kesmesi yönünde en büyük engel olarak görülüyor. Ayrıca Ripple da bu görüşme kayıtlarını dayanak göstererek XRP’in de menkul kıymet olmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir