Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.886
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.886
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

SEC, Wall Street’i Kripto Konusunda Soruşturuyor

SEC Wall Street

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto sakla hizmeti sunabilmesi muhtemel Wall Street yatırım danışmanlarını araştırıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) kripto sektörü üzerindeki incelemeleri sürüyor. Çoğu kripto firmasına incelemelerde hatta bazı durumlarda soruşturma açılıyor. Son gelen haberlere göre bu durum kripto sektörüne adım atmak isteyen geleneksel finans firmaları içinde geçerli.

Reuters tarafından yapılan bir habere göre SEC, uygun koşullara sahip olmadan müşterilerine kripto saklama hizmeti sunmayı amaçlayan Wall Street yatırım danışmanlarını araştırıyor.

SEC’ten Wall Street’e Kripto İncelemesi

Konu ile ilgili kaynaklara dayandırılan habere göre, SEC’in soruşturması birkaç aydır devam ediyor. Ancak kripto borsası FTX’in çöküşünden sonra süreç hız kazanmakta.

Kaynaklar, SEC tarafından yapılan soruşturmaların daha önce bilinmediğini çünkü soruşturmalarının kamuya açık olmadığını söyledi.

SEC yürüttüğü soruşturmada, yatırım danışmanlarının kripto varlıkları saklayabilmesi için gerekli kural ve düzenlemelere sahip olup olmadığını araştırmakta. Ülkedeki mevcut yasalar çerçevesinde yatırım danışmanları müşterilere varlık saklama hizmeti sunabilmesi için belirli niteliklere sahip olması gerekiyor.

Gelen bilgilere göre, Kasım ayında Wall Street Blockchain Alliance, SEC’ mektup yazarak saklama hizmeti sunabilmek için ne tür değişikler yapılması gerektiğini sordu. Konu ile ilgili ne cavp alındığı ise henüz belli değil.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version