Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.946
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.946
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC Tarafından ETF’ler İçin Son Tarih

bitcoin

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), tüm spot Bitcoin ETF başvuru sahiplerinden, ilk onay dalgası için değerlendirilmek istemeleri durumunda nihai S-1 değişikliklerini 29 Aralık’a kadar sunmalarını istedi. Fox Business muhabiri Eleanor Terrett, güncellemeyi X hesabında paylaştı.

Cuma gününe kadar tamamı tamamlanan ve yapılan başvuruların ilk dalgada değerlendirileceğini söyledi. Aksi takdirde Olmayanlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca başvurularda ayni yaratımdan bahsedilemez, aksi takdirde reddedilecektir.

Başvuru Yapan Şirketler

  • BlackRock
  • Grayscale
  • ARK Investments
  • 21Shares
  • ABD’de spot Bitcoin ETF’si için teklif sunan en az yedi şirket daha

Bu gelişme, şirketlerin temsilcileri arasında yapılan toplantının hemen ardından geldi.

İçeriklerimiz yayınlandığı an haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Toplantının ardından gelen söylemlere dayanacak olursak SEC 2024’ün ilk çeyreğinde Bitcoin ETF’leri onaylayacağa benziyor.

SEC şu anda ARK ve 21Shares’in ortak teklifini değerlendiriyor. Ancak 10 Ocak 2024’e kadar nihai bir karar verecek. Firmalara başvurularında son değişiklikleri 29 Aralık’a kadar yapmaları için talimat verdi. 29 Aralık’taki son tarihe uymayanların Ocak 2024’ün başında yapılması planlanan ilk potansiyel onay dalgasında dikkate alınmayacağı konusunda uyardı.

SEC’in Bitcoin’e Bakışı Değişiyor Mu?

Sürekli arkasında durduğu dolandırıcılık ve fiyat manipülasyonu endişelerini öne sürerek son yıllarda spot Bitcoin ETF’si için yapılan çok sayıda başvuruyu reddetti. Ancak son zamanlarda vadeli Ethereum ETF’inin piyasa girişi, Grayscale ve Ripple için olumlu mahkeme kararları gibi son gelişmeler SEC’in fikrini değiştirmişe benziyor.

Ancak SEC, bir spot Bitcoin ETF’sine onay verirse, bu kripto topluluğu için yeni bir başlangıcın habercisi olacaktır. Spot Bitcoin ETF’si, yatırımcıların kripto para birimini ellerinde tutmak zorunda kalmadan doğrudan Bitcoin’e maruz kalmalarını sağlayacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version