Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.196
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.196
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC, Bitcoin ETF Bekleyenlere Son Değişiklikleri Yapmalarını Söyledi

SEC Bitcoin ETF

22 Aralık’ta Reuters tarafından bildirilen bir haberde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkililerinin 2024’ün başlarında Bitcoin’e dayalı borsa yatırım fonlarının (ETFler) başlatılmasını uman en az yedi şirketin temsilcileriyle bir araya geldiği belirtiliyor. Toplantıda, en az ikisinin 2024 yılı sonuna kadar nihai değişikliklerini sunmaları gerektiği ifade edildi. Bu bilgi, kamuya açık notlara ve gelecek hafta yapılacak tartışmalara aşina iki kaynağa dayandırılıyor.

Toplantıya katılan şirket temsilcileri arasında BlackRock (BLK.N), Grayscale Investments, ARK Investments ve 21 Shares gibi şirketlerin yanı sıra SEC ile görüşenler bulunuyordu.

SEC ‘in ARK ve 21 Shares‘ın ortak teklifini 10 Ocak’a kadar onaylayıp onaylamayacağına ilişkin bir karar vereceği belirtiliyor. Çoğu ihraççı, SEC’in bu tarihe kadar aynı anda birden fazla başvuruyu onaylayabileceğini düşünüyor.

Toplantıya katılan iki firmanın yöneticileri, görüşmelerin gizliliği nedeniyle arka planda konuştuklarını ve SEC ‘in 29 Aralık’ta dosyalarına ilişkin son güncellemeler için bir tarih belirlediğini ifade ettiler. Her iki yönetici de, bu tarihi kaçıran bir ihraççının, potansiyel spot Bitcoin ETF onaylarının ilk dalgasının bir parçası olamayacağını vurguladı.

SEC ‘in, kripto para piyasasının manipülasyona karşı savunmasız olduğu gerekçesiyle spot Bitcoin ETF’lerini başlatma başvurularını reddettiği biliniyor. Ancak son aylarda, düzenleyicilerin bazı spot Bitcoin ETF’lerini onaylama konusunda istekli olduklarına dair işaretler ortaya çıktı. Bu, özellikle ağustos ayında SEC ‘in Grayscale’in tröstünü bir ETF’ye dönüştürme önerisini reddetmesinin ardından federal bir temyiz mahkemesi kararıyla ilgili tartışmaların artmasıyla gözlemlendi.

SEC yetkilileriyle yapılan toplantılara katılan kaynaklara göre, kurumun 2024’ün ilk birkaç iş gününde onay verebileceği belirtiliyor. Düzenleyicilerin bu onayı verirken, ETFlerin hangi tarihte aktif hale geleceğine dair bilgi vereceği ifade ediliyor.

Son Güncellemeler

Son günlerde, bazı ihraççıların ETF tekliflerinde teknik değişiklikler yaptığı bildiriliyor. Örneğin, hem BlackRock hem de ARK’ın, SEC ‘in talep ettiği bir değişikliği yerine getirerek başvurularını güncellediği belirtiliyor.

Bu güncellemelerin, ücretler ve yeni ETF’lerin başlangıç sermayesi gibi detayları içerdiği söyleniyor. ARK ve 21 Shares, ortak ETFlerinden almayı planladıkları ücreti %0,80 olarak açıklayan tek şirketler olarak öne çıkıyor.

Güncellemeler ayrıca ihraççıların yeni ETFleri başlatmak için kullanacakları meblağlar hakkında bilgi içeriyor. Bu meblağların başlangıçta küçük olacağı ancak ETF’lerin işlem görmeye başladıktan sonra artacağı ifade ediliyor. Bu miktarlar, yeni ETFler için likit bir piyasa sağlamak amacıyla piyasa yapıcılarına başlangıç sermayesi olarak sunuluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version