Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.381
% 3.31
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.381
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

SEC, Ripple’ın Özet Kararına Karşı Çıktı

SEC, Ripple ile olan XRP davasında mahkemeden özet karar için Ripple’ın önergesini reddetmesini istedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’ın SEC’e karşı benzer bir hamle yapmasının ardınan, Ripple Labs Inc.’in özet karar isteğine yasal bir itirazda bulundu.

SEC, Ripple’ın İsteğine İtirazda Bulundu

SEC, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir belgede Ripple’ın istediğinin reddedilmesi gerektiğini belirtti. SEC yayınladığı belgede şu ifadeleri kullandı:

“Tartışmasız kanıtlar, sanıkların kayıt dışı tekliflerde bulunduğunu ve kamu yatırımcılarına menkul kıymet satışı yaptığını gösteriyor”

Bunun yanı sıra Ripple SEC’in özet yargı isteğine karşı bir belge sundu ve menkul kıymetler görevlisinin Ripple’ın 1933 Menkul Değerler Yasası uyarınca XRP’yi menkul kıymet olarak kaydettirmesi gerektiği iddiasını destekleyecek geçerli bir yasal teoriye sahip olunmadığını aktardı.

Aralık 2020’de SEC, Ripple ve yöneticilerine karşı XRP satışının 1,38 milyar doların üzerinde bir kayıt dışı menkul kıymet oluşturduğunu iddia eden bir dava açmıştı. SEC’in mahkemeden isteğinin geldiği gün kripto para cüzdan sağlayıcısı SpendTheBits, Ripple’ı desteklemek ancak davada bir taraf olmama ve mahkemenin kararını etkilememek amacıyla mahkeden bir amicus brifingini paylaşmak için izin istedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir