Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$62.050
% 1.86
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 62.050
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

SEC, Ripple’ın Daha Düşük Cezalar Talebine Karşı Çıktı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’ın, düzenleyici ile devam eden amansız mücadelesinde cezaların azaltılması talebine yanıt verdi. Ripple, 2020’den beri SEC ile hukuki sorunlar yaşıyor; son olarak 13 Haziran’da New York bölge mahkemesinde düzenleyici tarafından kurumsal yatırımcılara satış nedeniyle önerilen 2 milyar dolarlık cezaya karşı “ek yetki bildirimi” ile Terraform Labs’a uygulanan cezaları karşılaştırarak cezaların orantısız olduğunu savundu.

Ripple’ın Terraform ile Karşılaştırarak Daha Düşük Cezalar Talep Etmesi

Ripple, SEC tarafından önerilen cezaların Terraform Labs ile kıyaslandığında orantısız olduğunu söyledi. Terraform’a karşı SEC, 4.47 milyar dolar değerinde bir uzlaşmaya varmıştı; bu uzlaşma, kurucu ortak Do Kwon’un herhangi bir kamu şirketinde memur veya yönetici olarak hizmet etmesini yasaklayan ve “kripto varlık menkul kıymetleri” içeren işlemlere katılımını kısıtlayan maddeler içeriyordu.

SEC’nin Argümanı: Davalar Arasındaki Farklı Koşullar

SEC, 14 Haziran’da Terraform konusundaki durumun Ripple’ınkinden büyük ölçüde farklı olduğunu belirtti. SEC avukatları, “Mahkemeden bu davadaki ceza belirlemesini Terraform’daki uzlaşmaya bağlamasını isterken, Ripple, oradaki kurumsal sanığın iflas ettiğini, ‘tamamen işten çıktığını’, tüm kripto varlık menkul kıymetlerinin anahtarlarını yaktığını, o menkul kıymetlerdeki yatırımcılara önemli bir miktar geri vermeyi kabul ettiğini ve ihlallerin olduğu dönemde görevde olan iki yönetim kurulu üyesini görevden aldığını belirtmiyor” dedi.

SEC, Ripple’ın bu çözümlerden hiçbirini kabul etmediğini vurguladı ve Ripple, bu rahatlamalardan hiçbirini kabul etmiyor—aslında, Ripple hiçbir şeyi kabul etmiyor” dedi.

Ripple İçin Hukuki ve Finansal Sonuçlar

Terraform cezasını toplam satışlarla karşılaştırarak—%1.27’lik bir oran sağlayacak şekilde—Ripple, daha düşük cezalar talep etti. Ancak SEC, daha uygun bir karşılaştırmanın ihlal edici davranışın brüt karına yapılması gerektiğini savundu—Terraform örneğinde %11.7’lik bir oran. Bu oranı Ripple’ın 876.3 milyon dolarlık brüt gelirine uygulamak, Ripple’ın önerdiği 10 milyon dolardan çok daha büyük bir ceza olan 102.6 milyon dolar sağlar.

İlginizi Çekebilir: TikTok, Reklamlar İçin Yapay Zeka Destekli Dijital Avatarları Tanıttı

Hafta sonu SEC’nin tutumuna yanıt veren Ripple Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, mahkemenin XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını belirttiğini ve geri ödeme yapılacak mağdurlar olmadığını vurguladı. “Mahkeme, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını açıkça belirtti,” dedi Alderoty. “Geri ödeme yapılacak ‘mağdurlar’ yok. En kötüsü, SEC için Ripple gelişiyor. En azından SEC, saçma 2 milyar dolarlık talebini düşürmüş görünüyor.”

SEC, Ripple’ı kayıt dışı menkul kıymetler ihraç etmekle suçlayarak XRP satışlarıyla 1.3 milyar dolar elde etmekle suçladı. New York merkezli yargıç Analisa Torres, geçen yıl Ripple’ın bazı XRP işlemlerinin güvenlik yasalarını ihlal etmediğini, ancak Ripple’ın kurumsal yatırımcılara yaptığı doğrudan satışların menkul kıymet olabileceğini belirledi.

Ripple, önerilen cezalara itiraz etmeye devam ederken, bu davanın sonucu, ABD menkul kıymet düzenlemeleri bağlamında kripto para birimlerinin yönetimi ve sanal varlıkların elden çıkarılması üzerinde önemli etkiler yaratabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir