Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.082
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.082
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC, Merge sonrası ETH’yi menkul kıymet olarak değerlendirebilir mi? 

Ethereum ağı, başarılı bir güncelleme sonrasında hisse ispatı konsensüs mekanizmasında çalışmaya başladı. SEC Başkanının kripto paralarda staking konusunu gündeme getirmesi, akıllara Ethereum’u mu ima ediyor sorusunu getirdi.

ABD SEC, altcoin’lerin büyük çoğunluğunu menkul kıymet olarak değerlendirilmesi konusunda ısrarlı tutumunu sürdürüyor. Ethereum özelinde bakacak olursak ağın madencilik mekanizmasıyla çalışması, kripto varlığın menkul kıymet dışı tutulmasındaki en büyük faktör olarak görülüyordu. Merge sonrası madenciliğin sona ermesi şimdi SEC’in en büyük ikinci kripto para birimine bakışını değiştirebilir. Zira artık madencilerin yerini ETH stake eden doğrulayıcılar aldı.

Ethereum ağının yeni işleyiş mekanizmasında doğrulayıcılar, ağdaki faaliyetleri sonucunda bir gelir elde ediyorlar. Bu gelir, temettü olarak görülmezken çalışmalarının karşılığı olarak kazanç elde etmeleri olarak kabul ediliyor. SEC Başkanı Gensler ise Ethereum adını kullanmasa bile yaptığı açıklamada kripto paralarda staking işlemleri hakkında konuşarak soru işaretlerine neden oldu.

Gensler, kripto paraların Howey testinden geçmeleri gerektiğini söyledi

Merge güncellemesinin gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra konuşan SEC Başkanı Gensler, çeşitli platformlarda kripto varlıkların stake edilmesine değinirken bu varlıkların, bir menkul kıymet olup olmadığını anlamak için Howey testinden geçmeleri gerektiğini söyledi. Howey testi, yatırımcıların aracıların hizmetlerinden bir getiri elde edip etmediklerini belirleyen bir uygulamadır.

Gary Gensler, her ne kadar bir kripto para özelinde konuşmasa da Wall Street Journal, gündeme getirdiği haberde Ethereum’un yakın zamanda menkul kıymet konusunda mercek altına alınabileceğini ima etti.

SEC tarafından yapılan önceki açıklamalarda Ethereum, bir emtia olarak kabul ediliyordu. Ancak şimdi PoS modeline geçişin durumu değiştirebileceği düşünülüyor. Diğer yandan bu sistemin temelinde bulunan staking, daha önce de Ethereum tokenleri için kullanılan bir hizmetti.

ABD’de kripto düzenlemeleriyle ilgili son gelişmelerde geçen ay sunulan bir kripto tasarısında CFTC’nin ülkede faaliyet gösteren kripto şirketleri için etkin düzenleyici kurum olacağı üzerinde duruldu. CFTC, ABD kripto piyasasında etkin düzenleyici kurum olarak kabul edilirse Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere birçok kripto paranın emtia olarak tanımlanması ihtimali yüksek görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir