Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.590
% 3.84
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.590
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

SEC, kripto bildirimleri için yeni bir ofis kuracağını duyurdu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para sektörüyle ilgili başvuruların değerlendirilmesi için yeni bir ofis kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

Ofisin, SEC’in Kurumsal Finansman Departmanı altında faaliyet göstermesi bekleniyor. Kurumsal Finansman Bölümü Departmanında Operasyonlardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Cicely LaMothe, dün Washington’da katıldığı bir konferansta, SEC’in yeni açılacak ofisi, büyük çoğunluğunun menkul kıymetler olarak gördüğü kripto varlıkları hakkındaki başvuruları değerlendirmek için bir gereklilik olarak gördüğünü söyledi.

Kripto para endüstrisi katılımcıları ise kripto paraların bir menkul kıymet olarak değerlendirilmesi hükmüne karşı çıkıyor. Bu yüzden şirketlerin, çoğu zaman yerel varlıklarını SEC’e kaydetme gereği duymadığı görülüyor. Bu bağlamda SEC ile kripto şirketleri arasında bir çatışma yaşanırken düzenleyici kurumun birçok defa kripto şirketleri hakkında yaptırım kararı aldığı ya da şirketlere dava açtığı görüldü.

LaMothe tarafından bildirildiğine göre SEC, henüz kripto şirketlerine danışmanlık yapacak ve başvurularını değerlendirecek olan ofisin başına kimi getireceğine karar vermedi.

SEC Başkanı Gensler kripto ve menkul kıymetler yasaları üzerine konuştu

ABD SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para birimlerini menkul kıymet olarak görmeye devam ettiklerini, ancak ABD Kongresinin Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na endüstriyi denetleme görevi vermesini destekleyeceklerini söyledi.

Girişim kapitalistleri ve teknoloji kurucuları için düzenlenen konferans olan NYC Zirvesi’nde bir röportaj veren Gensler, kripto para birimlerinin menkul kıymet olduğu konusundaki en önemli dayanağın, temelde şirketlerin, yatırımcı çekmek için girişimlerde bulunması olduğunu söyledi.

Gensler, ayrıca yıllar boyunca menkul kıymetler piyasasında uygulanan çeşitli tüzüklerin, kripto piyasası araçları için de geçerli olması gerektiğini bir kez daha ifade etti. Bunun yanında SEC Başkanı, yatırımcı korumasının birincil öncelik olduğunu ve temel teknolojiden bağımsız olarak ele alınması gerektiğini savundu.

ABD’de kripto paraların düzenlenmesi konusunda yetkili olması gereken kurumun SEC mi yoksa CFTC mi olması gerektiğine yönelik tartışmalar devam ediyor. Bu yılın Nisan ayında önerilen bir taslağa göre ise CFTC, kripto endüstrisini düzenlemek için daha uygun bir kurum olarak öne çıkarıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir