Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.198
% 6.75
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.198
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC Düzenleyicisi Binance İle Karşı Karşıya

Binance

Binance ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Washington’da kripto para birimlerinin nasıl düzenlendiği ve borsanın buradaki hakimiyeti hakkında duruşma gerçekleşecek.

SEC tarafından dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance için SEC Kurallarını ihlal ettiğine dair dava açılmıştı. Federal Yargıç Amy Berman Jackson’dan SEC’e açılan dava geri çekilmelidir sonucu iletildi. Pazartesi günü onun önünde görevden alınma davasını sunması bekleniyor.

Binance borsasında %20 komisyon indirimi için buraya tıklayınız.

SEC’in Binance için suçlamaları şu şekilde:
  • CEO’su ve kurucusu Changpeng Zhao’yu ve borsanın ABD kolunu, ticaret hacimlerini yapay olarak şişirmek
  • Müşteri fonlarını başka yöne çekmek
  • ABD’li müşterilerin platformuna girişini kısıtlamamak
  • Yatırımcıları piyasa gözetim kontrolleri konusunda yanıltmak
  • SEC’in kayıtsız menkul kıymet olarak nitelendirdiği birkaç kripto tokenin alım satımını yasa dışı bir şekilde kolaylaştırmak

Bu kadar suçlamanın ardında ise dolandırıcılığa dair hiçbir delilin olmaması da iletildi.

Binance yasadışı finans ihlalleri nedeniyle Adalet Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Ticareti Komisyonu ile uzlaşmak için 4,3 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Changpeng Zhao ne kadar davayı kabul edip istenilen parayı ödemeyi kabul etse de davanın geri kalanı Binance ile devam ediyor.

Davayı yakından takip eden bir gazeteci şu sözleri söyledi:

Binance, DOJ ve CFTC dahil olmak üzere diğer kuruluşlarla anlaşmavardı. Ancak SEC ile uzlaşmaya isteksiz. Çünkü bunu yapmanın davada adı geçen tokenlerin menkul kıymet olduğunu kabul etmek anlamına gelecek. Binance iş modelini belki de kara para aklamayla mücadele uyumluluk sorunlarından daha fazla etkileyebilecek.

Yine davayı yakından takip eden başka bir gazeteci Binance SEC’in yetki alanına değinerek şunları söyledi:
Binance, SEC’in yetki alanını aştığı ve dolandırıcılığı kanıtlamadığına dair güçlü bir iddiası var ve buna inandığı için mahkemede şansını denemek istiyor.
Yasal işlemlerin gizli olması nedeniyle bu iki kaynağın kimlikleri belirtilmedi.
SEC’in Binance’e karşı açtığı dava, düzenleyicinin son yıllarda kripto şirketlerine karşı açtığı çok sayıda davadan biri.
SEC kripto camiasına açtığı bütün davaları kazanmakla meşhurdu. Ancak ilk defa büyük bir dava olan Ripple (XRP) davasını kısmen kaybetti. SEC başlangıçta dijital token satan şirketlere odaklandı. Ancak ticaret platformları ve takas faaliyetleri sunan ve komisyoncu-satıcı olarak hareket eden firmalara yöneldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir