Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.944
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.944
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

“SEC, Bitcoin ETF Onayı İçin Yakın Zamanda Karar Verebilir! Bitcoin’de Son Durum!

SEC, Bitcoin ETF onayını verme kararını ilerleyen günlerde açıklayabilir ve Bitcoin`de hangi hareketleri göre biliriz.

Bitcoin ETF‘leri, kripto para piyasasında önemli bir adım olabilir çünkü bu, geleneksel finansal sistemdeki yatırımcıların da kripto varlıklara erişimini kolaylaştırabilir. SEC’nin bu tür ETF’leri onaylama veya reddetme süreci oldukça dikkat çekiyor çünkü bu, piyasalar üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Eğer bu 14 varlık yönetim şirketinin başvuruları onaylanırsa, bu durum kripto para piyasalarını etkileyebilir, çünkü bu, Bitcoin’in daha geniş çapta kabul görmesi ve yasal düzenlemelerin bir adımı olarak görülebilir.

Ancak, SEC’nin daha önce benzer başvuruları reddetme nedenleri vardı. Piyasa manipülasyonu ve yetersizlikler gibi endişeler, Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasını zorlaştırabilir. Habere göre SEC’nin bu durumu değerlendirmekte olduğunu ve belirli bir tarihte duyuru yapabileceğini gösteriyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Eğer bu ETF’ler onaylanırsa, Bitcoin’in daha fazla kurumsal yatırımcı ve geleneksel finans kurumları tarafından benimsenmesine yol açabilir. Ancak, reddedilmesi durumunda, kripto piyasası kısa vadeli dalgalanmalara maruz kalabilir.

Kripto para piyasaları genellikle bu tür haberlerden oldukça etkilenebilir, bu yüzden yatırımcılar ve piyasa oyuncuları bu gelişmeleri yakından takip etmelidir. Ancak, herhangi bir yatırım kararı vermeden önce bu tür haberlerin ve piyasa dalgalanmalarının dikkatlice değerlendirilmesi önemlidir.

Bitcoin Grafik İncelemesi

Bitcoin uzun süredir 40.000 ile 45.000 dolar arasında bir fiyat daralması yaşıyor ve şu an piyasada belirsizlik hakim durumda. Bitcoin hangi yöne doğru hareket edebilir? Grafik incelendiğinde, Bitcoin’de bir daralma gözlemleniyor.

Long/Short Oranı Tablosu

Bitcoin şu an ufak bir yükseliş yakalasa bile henüz bir yöne kırılmadı. Long/Short oranlarına baktığımızda çok fazla Long pozisyon olduğunu görüyoruz ki, bu durum piyasa yapıcıların pozisyonlarını dengelemek isteyebileceğini gösterebilir.

Liqitasyon Haritası

Likidasyon haritasına göz attığımızda 41.264 dolar civarında 42.12 milyon dolarlık bir likidasyon birikiminin olduğunu görüyoruz ve SEC ETF haberi öncesi Bitcoin’de bir likidasyon şoku yaşanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir