Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.148
% 4.10
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.148
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

SEC Başkanı Gensler, Yeni Kripto Mevzuatından Memnun Değil

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis tarafından hazırlanan kripto yasasından memnun olmadığını söyledi.

Gensler, hazırlanan mevzuatın geniş sermaye piyasasını olumsuz etkileyebileceğine inanıyor.

Wall Street Journal’in haberine göre Gensler, tasarıyla ilgili endişelerini milletvekilleriyle daha fazla tartışmayı planlıyor.

Gensler’in en çok endişelendiği konuların başında kayıtsız menkul kıymetleri listeleyen kripto para borsaları geliyor.

Gillibrand ve Lummis’in hazırladığı tasarı, kripto paraların büyük bir bölümünü emtia olarak sınıflandıracaktı. Bu, kriptoların büyük bir bölümünü, sektöre karşı daha hoşgörülü olan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) kapsamına sokacaktır.

Merakla beklenen yasa tasarısı, kripto para müşterileri için güvenlik önlemleri ve stablecoin ihraççıları için katı gereksinimleri içeriyor.

Senato’nun yasa üzerinde tam anlamıyla bir oylama yapabilmesi için birkaç komiteden onay alması gerekiyor. Bu sebeple tasarının bu yıl içerisinde geçmesi olası görünmüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir