Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.893
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.893
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

SEC Başkanı Gensler, Kripto Varlıkların Menkul Kıymet Olarak Sınıflandırılmasına Temkinli Yaklaşıyor

SEC Başkanı Gensler, ABD’li Senatör Toomey’in kripto varlıkların sınıflandırılmasına ilişkin bir dizi sorusuna yanıt verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

ABD’li senatör Toomey, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’a kripto varlıkların sınıflandırılmasına ilişkin bir dizi soru yöneltti. Gensler, kripto varlıkların menkul kıymet olarak sınıflandırılmasına temkinli yaklaşımını sürdürdü.

Gensler, 3 Aralık’ta yayınlanan yanıtlarda mevcut yasaların geniş yorumuna ve göreve başladığından bu yana yayınladığı Howey ve Reeves testlerine bağlı kalmayı sürdürdü. Ayrıca bu yasalar ve davalar geniş parametreler oluşturduğu için SEC’in hangi kripto varlıklarının menkul kıymet olup olmadığını belirlemesi gerekmediğini savundu. 

Toomey, Gensler’dan “bir menkul kıymet olan kripto para birimini emtia olarak kabul edilen bir kripto para biriminden ayıran belirli özellikleri tanımlamasını” istedi. Gensler konu hakkında şunları söyledi:

“Bu nedenle, bir kripto varlığı da dahil olmak üzere herhangi bir finansal aracın menkul kıymet olarak teklif edilip edilmediği veya satılıp satılmadığı, belirli gerçeklere ve koşullara bağlıdır.”

Gensler’in yanıtlarıyla ilgili olarak Toomey şu ifadeleri kullandı: 

”Başkan Gensler’in kripto para birimleri için net kurallar sağlamaması, Kongre’nin harekete geçmesi gerektiğinin altını çiziyor.”

Gensler ayrıca Kongre’nin kripto varlıklara ilişkin daha fazla düzenleyici çerçeve ihtiyacını da kabul etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir