Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.264
% 3.58
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.264
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Scam Proje Nasıl Anlaşılır?

Scam Coin Nasıl Anlaşılır

Kripto endüstrisi henüz yeni olduğundan pek çok hukuki açık bulunmaktadır. Örneğin bir proje oluşturmak için herhangi bir eğitime veya diplomaya gerek olmaması sektörde art niyetli insanların çoğalmasına neden olabiliyor.  Ayrıca kripto endüstirisinin herhangi bir denetime tabi olmaması dolandırıcılar tarafından bir çok Scam Proje çıkartılmasına neden oluyor.

Bir Projenin scam olup olmadığını anlamanın birden fazla  yolu vardır. Bunlardan birkaçını sizin için derledik.

Yatırım Yapacağınız Projenin Ekibini Araştırın

Kripto endüstrisindeki birçok dolandırıcı isimlerini gizlemeye meyilldir. İsimlerini gizleyen dolandırıcılar bu sayede proje destekçilerine kendilerini ifşa etmezler.

Bu yüzden, piyasaya çıkan yeni bir proje gördüyseniz gem proje buldum diye sevinmeyin. İyice araştırın, ekiplerini tüm sosyal medya hesaplarını inceleyin. 

Söz Konusu Token’ın Fiyat Geçmişine Bakın

İnternet  dolandırıcıları dolandırıcılık yaparken normalde projenin gelişmesi için gereken süreyi beklemek istemiyorlar. Bu sebeple birçok scam projenin fiyatında yüksek derecede volatilite yaşanmakta. Örneğin Bir proje birkaç saat içinde çok yükselir veya çok düşerse bunu bir işaret olarak değerlendirmelisiniz.

Scam

Token ekonomiğine Göz Atın

Dolandırıcıların yarattığı token veya projelerin arzının büyük bir  kısmı proje sahipleri tarafından alınır. Eğer token’in toplam arzının büyük bir kısmı ekibe aitse dikkatli olmalısınız.

Whitepaper’ı İnceleyin

Projelerin whitepaper’ı, bir kripto paranın  hedeflerini, amaçlarını ve gelecekte ne yapmayı planladıklarını anlatır. Bazı projelerin whitepaper’ları son derece  ayrıntılıdır ve  ekibin projeye önem verdikleri anlaşılır. Dolandırıcıların yaptığı  whitepaper’lar ise  daha yüzeyseldir ve tamamen göz boyamak için yazıldığı belli olur. Amacı ve hedefleri belli değildir, çok ütopik hayaller kurarlar.

Dürüst kripto proje sahipleri, insanları yatırım yapmaya ikna etmek için için teknik detaylara önem verirler. Gerçekci planlar yaparlar.

Aşırı Pazarlama

Dolandırıcılar, scam bir projeye  para  toplayabilmek için projelerini mümkün olduğunca hızlı  ve büyük bir “hype” yaratmak için  çok yoğun bir şekilde pazarlamalar yapıp yüksek getiri vaatlerinde bulunurlar.

Bu tür pazarlamaları yaparken büyük oranda kripto fenomenlerini kullanırlar. Kendi sosyal medya hesaplarını hızla büyütmeye uğraşırlar. Olabildiğince her platformda kendilerini göstermeye çalışırlar. 

Bir projeye yatırım yapmadan önce sitelerini inceleyin. Koydukları butonlar çalışıyor mu? Sİteyi kuran kişiler  siteyi özenli  hazırladı mı? Ekibi ve Yatırımcıları kimler? Proje  sahipleri projeyi hangi borsada listeleyecek yada listeledi? Bunlar scam projeleri incelerken dikkat etmeniz gereken hususlardır arkadaşlar.

Okuduğunuz için teşekkürler arkadaşlar. Scam Nasıl anlaşılır adlı videomuzu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Daha fazla içerik için bizleri Youtube,  Telegram, ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir