Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.934
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.934
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SBF’nin Duruşmasında İlk Hafta Sona Erdi! Neler Yaşandı?

Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried mahkemesinin ilk haftası sonuçlandı. Davanın ilk günleri, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) savcıları tarafından lehine işlemediği izlenimini uyandırıyor.

Savcılar, FTX kurucusunun, müşterileri ve yatırımcıları dolandırmaya yönelik uzun vadeli bir planın içinde derinlemesine bir rol oynadığını iddia ederek, sözde sorumlu bir lider olmasına rağmen düşmüş kripto imparatorunun yasal savunmasına karşı güçlü bir argüman sunuyor.

İddialara göre, Bankman-Fried’ın, FTX borsası ve Alameda Research hedge fonunda meydana gelen çürümeden habersiz olup olmadığı araştırılıyor.

Bankman-Fried, bu dikkat çeken duruşmada zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya. FTX’in mevcut liderliği tarafından yayınlanan belgeler ve iddialar, Enron’un iflas lideri John Jay Ray III tarafından yönetilen FTX’in itibarını zedeleyebilir.

Ayrıca, FTX’in kapatılmasından kısa bir süre sonra yapılan kötü tasarlanmış “özür turu,” Bankman-Fried’ın halka açık algısını olumsuz etkiledi.

Sam Bankman-Fried

Dava izleyicilerinden biri olan Bryan Cave Leighton Paisner LLP ortağı Renato Mariotti, CoinDesk TV’de, “SBF’nin kendi başarısının kurbanı olacağını” söyledi. Cohen & Gresser’ın savunma avukatları ise mahkeme salonunda zorlu bir durumla karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Bölge Yargıcı Lewis Kaplan’ın Bankman-Fried’ın yüksek maaşlı avukatlarına karşı rahatsız olduğu bildirilirken, savunma avukatı Chris Everdell’in çapraz sorgu girişimlerinin büyük bir kısmının reddedildiği ifade ediliyor.

İlginizi Çekebilir: FTX Hacker’ı Ether Transfer Etti!

Ancak, altı hafta sürebilecek bir duruşmanın henüz başındayız. Bankman-Fried’ın ifade verip vermeyeceği belirsizliğini koruyor. Mariotti ve diğer avukatlar, bunun en iyi ihtimalle bir kumar ve felaket olabileceğini düşünüyor.

FTX kurucu ortağı ve Bankman-Fried’ın uzun süreli arkadaşı Gary Wang, FTX’teki Alameda ticaret mağazasındaki “özel ayrıcalıklar” konusuna atıfta bulunarak, Bankman-Fried’ın zaten standda dolandırıcılık yaptığını itiraf etmiş durumda.

Eski bir FTX geliştiricisi olan Adam Yedidia, müşterileri “dolandırmaya” yönelik bir plan öğrendikten sonra Kasım 2022’de işten ayrıldığını belirtiyor; bu, kayıtlardan çıkarılmış güçlü bir nokta olarak öne çıkıyor.

Bakalım önümüzdeki haftalarda Sam Bankman-Fried davasında süreç nasıl işleyecek?

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir