Bitcoin’in anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto, yeni on-chain araştırmalara göre Bill Gates’ten daha zengin olabilir. Coinbase direktörü Conor Grogan, Nakamoto’ya ait olduğu düşünülen cüzdanların toplam 1.096 milyon Bitcoin içerdiğini ve bu varlıkların toplam değerinin 108 milyar doları aştığını açıkladı.
Yeni Araştırmalar Satoshi’nin Bitcoin Varlıklarını Ortaya Çıkarıyor
Kripto analiz firması Arkham Intelligence, Nakamoto’ya ait olabilecek ek Bitcoin adreslerini belirledi. Grogan, 5 Şubat’ta yaptığı paylaşımda, bu keşiflerin Satoshi’nin servetini Gates’ten daha büyük hale getirebileceğini belirtti:
“Bu araştırmalar, Satoshi’nin 1.096 milyon BTC’ye, yani 108 milyar dolar değerinde varlığa sahip olduğunu gösteriyor. Bu da kağıt üzerinde Bill Gates’ten daha zengin olduğu anlamına geliyor.”
İlginizi Çekebilir: Trump’ın Memecoin’i Kriptoyu Doğru Yöne Taşıyor mu?
Forbes verilerine göre eski Microsoft CEO’su Bill Gates’in net serveti yaklaşık 106 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Eğer Nakamoto’nun varlıklarına ilişkin bulgular doğruysa, Satoshi dünyanın en zengin 16. kişisi olarak Gates’i geride bırakmış olacak.
Kraken, Satoshi Nakamoto’nun Kimliğini Ortaya Çıkarabilir mi?
Araştırmaya göre, merkezi kripto para borsası (CEX) Kraken, Satoshi Nakamoto’nun kimliğine dair veriler bulundurabilir. Nakamoto’nun son bilinen CEX işlemlerinin 2014 yılında Cavirtex üzerinden gerçekleştirildiği belirtiliyor.
Conor Grogan, Cavirtex’in 2016’da Kraken tarafından satın alındığını hatırlatarak, borsanın geçmiş kayıtlarında Nakamoto ile ilgili bilgiler olabileceğini söyledi:
“Cavirtex, 2016 yılında Kraken tarafından satın alındı. Eğer bu borsa, ilgili cüzdan hakkında herhangi bir KYC (Müşterini Tanı) bilgisine sahipse, Kraken CEO’su Jesse Powell’ın Satoshi’nin kimliği hakkında bilgiye sahip olma ihtimali var.”
Grogan ayrıca Kraken’e bu verileri silme tavsiyesinde bulunduğunu ekledi.
Cavirtex’in KYC Politikaları Yetersiz Olabilir
Satoshi Nakamoto’nun kimliğini ortaya çıkarabilecek olasılıklara rağmen, araştırmalar Cavirtex’in KYC prosedürlerinin zayıf olabileceğini gösteriyor.
- 2014 yılına kadar birçok kripto borsası, kullanıcıların kimliklerini doğrulama gereksinimi getirmiyordu.
- Kraken, KYC doğrulamasını 2014 yılında başlattı, ancak tüm kullanıcılar için zorunlu hale getirilmesi 2017-2018 yıllarında gerçekleşti.
- Cavirtex’in Kraken tarafından satın alındığı 2016 yılından önce KYC verilerini saklayıp saklamadığı bilinmiyor.
Kraken, Nakamoto’nun kimliğiyle ilgili herhangi bir kayıt olup olmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı.
Son Dakika kripto para haberleri için hemen tıkla.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.