Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.939
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.939
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Santiment: Bu Altcoin Fırsat Bölgesine Girdi!

Kripto para piyasası istihbarat platformu Santiment, piyasa değerine göre lider altcoin Ethereum (ETH) için yükseliş beklentilerini ortaya koyuyor. Kripto platformunun konuya ilişkin açıklamaları haberin devamında.

Santiment: Lider altcoin ETH’nin arzı düşüşe geçti

Kısa bir süre önce yapılan açıklamada Santiment, Ethereum (ETH)’un son yedi gündeki Piyasa Değerinden Gerçekleşen Değere (MVRV) metriğinin, ETH’nin tipik olarak fiyatın dibe vurduğu “fırsat bölgesine” yakın olduğunu gösterdiğini ifade ediyor. Bu metrik, geçerli fiyat üzerinden dolaşımdaki tüm kripto paraların ortalama kâr veya zararını göstermekte kullanılıyor. Santiment lider altcoin ETH’deki yükseliş eğilimini şu şekilde açıklıyor:

ETH’nin sahiplerin kısa vadeli kar/zararını ölçen 7 günlük MVRV’si, tarihsel olarak yerel bir dip geliştirildiğini gören fırsat bölgesine neredeyse girdiğimizi gösteriyor.

Kripto piyasası istihbarat platformu ayrıca borsalarda Ethereum arzının düşüş eğiliminde olduğunu kaydediyor. Santiment’e göre ETH’nin borsalardaki arzı, ralliden bağımsız olarak Mart ortasından bu yana düşmeye devam ediyor. Platforma göre bu, büyük miktarda ETH’ye sahip bazı piyasa katılımcılarının yakın zamanda satış yapmak istemediğini gösterebilir.

ETH’nin sosyal hacmi bir süredir durgun

Santiment ayrıca, Ethereum gas ücretlerinin seviyesi uygunsa, ETH’nin hiçbir yerde bir fiyatın yakınında olmadığını ifade ediyor. Platforma göre altcoin’in önceki büyük zirvelerinde, kalabalık yığıldıkça ortalama gas ücretlerinin fırladığı görüldü. Öte yandan ünlü analiz firması, ETH’nin Mayıs 2021 ve Kasım 2021’de görülen yükselişin yakınında bile olmadığını ifade ediyor. Bununla birlikte, piyasa istihbarat platformu, Ethereum’un sosyal hacminin durgun olduğunu ve bunun altcoin için alıcı heyecanı olmadığını gösterebileceğini belirtiyor.

Coinmuhendisi.com olarak verilerini yakından takip ettiğimiz Santiment’e göre, Ethereum fiyatı ile sosyal hacim arasındaki farklılıklar nadir değil. Kripto analiz firması lider altcoin hakkında son olarak şunları kaydediyor:

ETH sosyal hacmi, son fiyat rallisinin ortasında oldukça sabit kalıyor, bu da genel pazarın hiç heyecanlı olmadığını ve belki de inanamadıklarını gösteriyor. Bununla birlikte, Ethereum’un diğer Katman-1’lere veya Katman-2’lere olan çekiciliğini kaybetmeye devam etmesi nedeniyle, ETH sosyal hacmi, yılın başından bu yana genel olarak düşüş eğiliminde. Uzaklaştığımızda, geçtiğimiz yıl benzer bir başka ETH fiyatı ve sosyal hacim farklılığı olduğunu fark edeceğiz. Aynı davranışı görebilir miyiz?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir