Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.917
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.917
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Santiment: Balinalar, AXS ve Bu 6 Altcoin’i Hızla Stokluyor!

Kripto para analiz firması Santiment, piyasadaki balinaların, yani cüzdanında yüklü miktarda altcoin olan yatırımcıların, aralarında Axie Infinity (AXS)’nin de yer aldığı 7 coin’i stokladığını ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Santiment, balinaların AXS satın alımına dikkat çekti

Santiment, bir tweet’inde, balina aktivitesinde yüzde 100’den fazla bir artışın keyfini çıkaran piyasa değerine göre ilk 100 kategorisinde yedi kripto para birimini listeliyor. Santiment, yakın zamanda yaptığı paylaşımda aşağıdaki ifadeleri kullanarak söz konusu altcoin’leri ortaya koyuyor:

Piyasa değerine göre ilk 100 kripto para birimi, devasa balina işlemlerini görmeye devam ediyor. Her zamanki gibi, 100.000 dolar değerindeki işlem miktarının en az iki katı kadar işlem gören varlıklar arasında şunlar yer alıyor: Litecoin (LTC), Axie Infinity (AXS), Maker DAO (MKR), Chiliz (CHZ), Compound Finance (COMP), TrueUSD (TUSD) ve Synthetix Network Token (SNX).

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere AXS, oyna-kazan blok zinciri tabanlı oyun Axie Infinity’nin yönetim tokenıdır. CHZ ise Chiliz tarafından desteklenen spor hayranları katılım platformu Socios.com’a güç veren Ethereum tabanlı bir tokendır. COMP ve MKR, sırasıyla, merkezi olmayan finans (DeFi) platformları Compound Finance ve Maker’ın yönetim tokenlarıdır. TUSD, dolara sabitlenmiş bir sabit para iken SNX, merkezi olmayan sentetik varlık oluşturma protokolü Synthetix’in yardımcı programı tokenıdır.

AAVE için uyarı geldi

Santiment ayrıca, DeFi platformu Aave’nin (AAVE) büyüyen ağ etkinliğinden ve yükselen fiyattan keyif almasına rağmen tehlike işaretlerinin yanıp söndüğü konusunda da uyarıyor.  Santiment’e göre, AAVE’nin son 30 gündeki Piyasa Değerinin Gerçekleşen Değere (MVRV) olan oranı aşırı yüksek ve bu bir satışı tetikleyebilir. Santiment, bu durumun kısa vadeli yatırımcıların kar elde etme eğilimine bağlanabileceğine dikkat çekerek fiyatın düşme riski altında olabileceğine işaret ediyor.

Santiment ayrıca AAVE’nin balina faaliyetinin hızla arttığını ve tarihsel olarak bunun fiyat düşüşünden önce gelme eğiliminde olduğunu söylüyor. Firma, “Balina işlemlerinin sayısı, fiyatların üst sıralarında yükseliyor gibi görünüyor, yukarıdaki grafikte tarihsel performansın gösterdiği şey bu,” ifadelerini kullanıyor. Daha sonra yaşanabilecek ani artışların, yerel zirveler işaretleyebileceği de düşünülüyor. AAVE, yazım sırasında yüzde 8’lik yükseliş ile 241 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir