Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.853
% 3.38
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.853
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

FTX’in Kurucusu Sam Bankman-Fried, Bahamalar’da Tutuklandı

sam-bankman-fried

ABD kolluk kuvvetlerinin eski kripto milyardere karşı suç duyurusunda bulunmasının ardından Bahamalı yetkililer Sam Bankman-Fried’i tutukladı.

Bahamalar Başsavcısı Ryan Pinder, ABD’nin Bankman-Fried’e karşı suç duyurusunda bulunduğunu ve “muhtemelen iadesini talep edeceğini” söyledi.

Bahama Başbakanı Philip Davis konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

“Bahamalar ve ABD’nin, FTX ile ilişkili, halkın güvenine ihanet etmiş ve kanunları çiğnemiş olabilecek tüm bireylerden hesap sorma konusunda ortak çıkarları var. Amerika Birleşik Devletleri bireysel olarak SBF’ye karşı suç duyurusunda bulunurken, Bahamalar, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer yerlerdeki yasa uygulayıcı ve düzenleyici ortaklarının devam eden işbirliğiyle FTX’in çöküşüne ilişkin kendi düzenleyici ve cezai soruşturmalarına devam edecek.”

Bankman-Fried’in bugün (salı), ABD Mali Hizmetler Komitesi önünde ifade vermesi bekleniyordu. Tutuklanması, düzenleyicilerin geçen ay FTX’in milyarlarca dolarlık çöküşünden yaptıkları ilk somut adım.

Hukuk uzmanları, federal hükümetin banka havalesi veya banka dolandırıcılığı suçlamalarını takip etmesi halinde Bankman-Fried’in denetimli tahliye olasılığı olmadan ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceğini, böylesine ağır bir ceza verilmesinin zor  ama imkansız  olmayacağını söyledi. Ponzi şemasının beyni Bernie Madoff, devasa saadet zinciri nedeniyle 150 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. FTX’in çöküşü BlockFi Lending’in sonunu tetikledi ve tüm kripto piyasasını kargaşaya sürüklemişti.

Öte yandan yarın FTX yeni CEO’su John Ray, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde ifade verecek.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir