Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$60.504
% 3.01
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 60.504
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Şaka Değil: Sadece 2 Milyon Bitcoin Kaldı!

Geçtiğimiz 1 Nisan günü, lider kripto para birimi Bitcoin’in ağı, çok önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Bu tarih itibariyle, var olan 21 milyon Bitcoin token’ının 19 milyonu çıkarıldı.

19 milyon Bitcoin çıkarıldı

Geçtiğimiz günlerde, var olan BTC rezervinden çıkarılacak sadece iki milyon BTC kaldığı öğrenildi. 1 Nisan itibariyle, CoinGecko ve CoinMarketCap’tan elde edilen verilere göre 19 milyonuncu BTC çıkarıldı. Bu, dolaşımdaki arza iki milyondan az yeni BTC eklenebileceği anlamına geliyor. Öte yandan madencilere yeni BTC verilme hızı zamanla yavaşlarken son Bitcoin token’ının 2140 yılında çıkarılacağı düşünülüyor.

1 Nisan günü ayrıca, günlük işlem hacmi 1 milyar doları aşan bir kripto para borsası olan Kraken, Lightning Network’ü entegre ettiğini duyurdu. Lightning Network, işlemleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirerek, değer deposu özelliklerinin yanı sıra bir Bitcoin Katman 2 ölçeklendirme çözümü olarak biliniyor. Lightning Network işlevselliğinin, borsa resmi olarak duyuruyu yapmadan önce Kraken kullanıcıları için mevcut olduğu bildirildi.

BTC için haftanın öne çıkan olayları neler?

Haftanın bir diğer önemli Bitcoin haberinde ise Silvergate’in BTC satın alması için MacroStrategy’ye 215 milyon dolar ödünç verdiği yer alıyor. MacroStrategy, halihazırda var olan tüm Bitcoin’in kabaca yüzde 0,5’ine sahip olmasıyla ünlü olan MicroStrategy’nin bir yan kuruluşu olarak biliniyor. Ayrıca BTC bu hafta kısmen artan ağ faaliyeti ile körüklenen hafif bir yükseliş hareketi yaşadı. Ancak coinmuhendisi.com olarak geçtiğimiz günlerde bildirdiğimiz üzere, SEC, Ark Invest’in Bitcoin spot borsa yatırım fonu başvurusunu reddetti.

19 milyonuncu BTC, gelecek hafta başlayacak olan yıllık Bitcoin Miami panelinden sadece birkaç gün önce çıkarıldı. BTC için oldukça önemli bir etkinlik olan bu panelde geçen yıl El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul ettirmek için bir yasa tasarısı göndereceğini ilk kez açıklamıştı. Bazıları Honduras ulusunun da aynı şeyi yapabileceğini tahmin etmesine rağmen son raporlar bunun pek olası olmadığını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir