Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.902
% 2.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.902
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Rusya’dan 2024 Kripto Para Hamlesi!

Rusya, Kripto Para

Rusya’nın Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, 2024’ün ikinci yarısında kripto paralarla sınır ötesi işlemleri yasallaştırmayı planladıklarını açıkladı. St. Petersburg Borsası platformu kullanılacak ve BRICS ülkeleri arasında dijital para kullanımı denemeleri 2025-2026’da gerçekleşecek.

Dikkatinizi Çekebilir: UpBit Listeli Bu Altcoinler Hacim Patlaması Yaşıyor!

Mart ve Nisan aylarında yasayı geçirme çabaları devam ederken, kripto para düzenlemesi, uluslararası ödemelerde kripto paraların kullanımını vurguluyor. Kripto yasasının kasım 2023’te tartışılması planlanmıştı, ancak koordinasyon zorlukları süreci geciktirdi.

Aksakov, kripto vergilendirmesi ve düzenlemesiyle ilgili olarak madencilik, sınır ötesi ödemeler ve cezaları içeren planları doğruladı. Maliye Bakanlığı‘nın madencilere %20 gelir vergisi koyma önerisi değerlendiriliyor.

Devlet Duması, kripto endüstrisini desteklemek amacıyla kripto parayı ihracat ürünü olarak satma olanağını destekliyor. Zorluklara rağmen Aksakov, yaklaşan yasal düzenlemeye iyimser ve Rus şirketlerinin uluslararası ödemelerde kripto paraları artırma eğiliminde olduğunu belirtiyor.

Bu düzenleme, Rusya’nın kripto paralar için düzenlenmiş bir çerçeve oluşturarak küresel trendlere uyum sağlamasını işaret ediyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir