Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.038
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.038
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Rusya, kripto para düzenlemesini 2023’te tamamlamak istiyor

Rusya, uluslararası ticarette kripto para kullanımı için gerekli olan düzenlemeleri 2023 yılında tamamlamayı planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rusya için kripto paralarla uluslararası ödeme yapmanın bir mecburiyet olduğunu belirtti. Fakat Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası arasında konuyla ilgili bir ayrılık söz konusu.

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, resmi olarak hükümete 19 Aralık 2022 tarihine kadar Rusya’yla ilgili kripto düzenlemeleri hakkında bir fikir birliğine varmaları talimatını verdi. Bu talimattan saatler sonra Maliye Bakanlığı Finansal İstikrar Dairesi Müdürü Ivan Chebeskov, kripto paraların kullanılması hakkında olumlu açıklamalarda bulundu.

Rusya, kripto paralar üzerinde çalışıyor

Maliye Bakanlığı Finansal İstikrar Dairesi Müdürü Ivan Chebeskov, Rus merkezli haber ajansı Izvestia’ya 2023 gibi kripto paraları uluslararası ticaret için kullanabileceklerini söyledi. Chebeskov’a destek ise Devlet Duma Mali Piyasa Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov’dan geldi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin verdiği talimatta fikir birliğine varamayan Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankasının ortak çalışması gerektiğini belirtti.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir