Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.719
% 4.41
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.719
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Robinhood, SEC’in “Payment-for-Order-Flow” anlaşmalarına izin vereceği haberleri ile yükseldi

Robinhood (NASDAQ:HOOD) hisseleri, Bloomberg’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) tartışmalı “Payment-for-Order-Flow” (emir karşılığı ödeme–PFOF) anlaşmalarına izin verme olasılığının çok yüksek olduğunu bildirmesinin ardından Perşembe günü açılış öncesinde %6’nın üzerinde artış gösterdi.

Karar, işlem hakları için gelir elde eden aracı kurumlar için büyük bir kazanım olacak. Bloomberg raporunda resmi kararın muhtemelen önümüzdeki aylarda açıklanacağı belirtildi.

PFOF, aracı kurumlara işlem gerçekleştirme emirlerini New York Borsası veya Nasdaq yerine belirli bir piyasa yapıcıya veya borsaya yönlendirmeleri karşılığında tazminat almalarına olanak tanır.

PFOF bazı ülkelerde yasaklanmış olsa da Robinhood veya Charles Schwab (NYSE:SCHW) gibi bazı brokerlerin gelirlerinin makul bir kısmını elde etmelerine olanak tanıdığı için bu tür işlemler ABD’de yaygındır.

Robinhood hisselerine ek olarak Virtu Financial (NASDAQ:VIRT) hisseleri de Bloomberg raporu üzerine %9 yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir