Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Rivian, birçok emeklilik ve hedge fonunun hisse alması ile değer kazandı

Yazar – Dhirendra Tripathi

Investing.com – Rivian RIVN Salı günü %5,8 yükseldi. Yedi eyalet hükümetinin çalışan emeklilik fonu ve bazı hedge fonlar, Aralık çeyreğinde elektrikli araç üreticisinden pay aldı.

Reuters’in WhaleWisdom’dan alıntıladığı verilere göre Texas Öğretmen Emeklilik Sistemi, California Kamu Çalışanları Emeklilik Sistemi (CalPERS) ve Maryland Eyaleti Emeklilik Sistemi’nin yanında Utah, Colorado, North Carolina ve Wisconsin emeklilik fonları, şirketten hisse alanlar arasında.

CalPERS ABD’deki en büyük kamu emeklilik fonunu idare ediyor.

Raporlara göre milyarder George Soros ile Tiger Global ve Daniel S. Loeb’in Third Point’i gibi hedge fonları da dahil olmak üzere önde gelen birçok yatırımcı da kısa süre önce otomobil üreticisinden hisse aldı.

Third Point, Rivian’ın ilk yatırımcılarından biri ancak o hisselere hâlâ sahip olup olmadığı veya şirketin Kasım ayındaki listelemesinde herhangi bir kısmını satıp satmadığı belli değil. Bununla birlikte son raporlar fonun, şirketin 4 milyondan fazla hissesine sahip olduğunu söylüyor. Ford (IS:FROTO) F ve Amazon AMZN da Rivian’daki yatırımcılardan.

Rivian’ın değeri, ilk halka arzından sonra 161 milyar dolar üzerindeydi ancak o zamandan beri %65’ini kaybetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir