Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.804
% 2.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.804
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusundan Yüksek Mahkeme Kararına Destek: Bitcoin Dünyası İçin Dönüm Noktası

Stuart Alderoty

ABD Yüksek Mahkeme, federal yargıçların Kongre tarafından netleştirilmeyen yasaları yorumlamada federal kurumların “makul” değerlendirmelerine itibar etmesini öngören 1984 Chevron kararını 6-3’lük oyla iptal etti. Bu karar, yargı ile federal kurumlar arasındaki güç dengesinde önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

Baş Yargıç John Roberts, çoğunluk adına yazdığı kararda, mahkemelerin kurumların yasal sınırlar içinde hareket edip etmediklerini bağımsız olarak değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Roberts, “Mahkemeler, İdari Prosedürler Yasası (APA) gereğince, bir kurumun yasal yetkisi dahilinde hareket edip etmediğine karar verirken bağımsız yargılarını kullanmalıdır. Mahkemeler, bir tüzük muğlak olduğu için bir kurumun yasayı yorumlamasını ertelemek zorunda değildir ve erteleyemez” dedi.

Karar, çeşitli sektörlerde geniş yankı uyandırdı. Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, özellikle Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) düzenleyici yaklaşımı bağlamında kararı güçlü bir şekilde destekledi.

Alderoty, “Gary Gensler, SEC’in istediği her şeyi serbestçe denetlemek için oluşturulmuş bir ‘devriye polisi’ olduğunu düşünüyor. Yüksek Mahkeme bugün Chevron’u iptal ederek, hevesli bürokratların görüşlerinin özel bir saygıyı hak etmediğini ve yetkilerinin Kongre ve Mahkeme tarafından sınırlandırıldığını açıkça ortaya koydu” dedi.

Binance’ın Suçlamaları Düşürme Talebi Reddedildi

Ekonomist Timothy Peterson ise kararın başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasası üzerindeki etkilerini değerlendirdi: “Bu, Bitcoin için en büyük kazanç. Herhangi bir dava ya da yasadan çok daha önemli.

Chevron doktrini, uygulayıcı kurumun otomatik olarak konu uzmanı olduğu anlamına geliyordu. SCOTUS’un Chevron doktrinini tersine çevirmesi, SEC’in Bitcoin’e karşı tek taraflı yorumlama yetkisini sınırlıyor. ‘Falanca menkul kıymettir’ diyen tüm o ‘personel görüşleri’ Artık yok. Mahkeme artık SEC’in Bitcoin karşıtı duruşunu incelemeli ve bu da potansiyel olarak daha adil düzenlemelere ve daha dengeli bir yasal ortama yol açabilir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusundan Yüksek Mahkeme Kararına Destek: Bitcoin Dünyası İçin Dönüm Noktası” te bir düşünce

  1. Pingback: Binance ve SEC Arasındaki Davada Kritik Gelişme: Kripto Piyasası İçin Ne Anlama Geliyor? - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir