Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.231
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.231
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Ripple ve SEC Davasında Yeni Gelişme

SEC

ABD Bölge Mahkemesi yargıcı, hem Ripple hem de SEC destekçilerinin özetlerini sunmaları için izin verdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nın (SEC), Ripple’ı XRP’nin kayıt dışı menkul kıymet satışları gerçekleştirdiği iddiasıyla mahkemeye vermesinin ardından uzun bir süredir dava devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır süren bu mücadelede yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde her iki taraf için de davaya destekçiler katılmıştı. Bu kez, destekçilerin özetlerinin sunulması için mahkemeden bir onay geldi.

Ripple ve SEC Destekçilerine Özet Onayı

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, hem Ripple hem de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) destekçilerinden gelen özetlerin sunulmasına onay verdi.

İlk özetini sunanlardan biri kripto para borsası Coinbase oldu. Ripple lehine desteklemek için resmi özetini sunan borsa, SEC’in kripto para piyasası için yeterli rehberlik sağlayamadığını savunuyor.

Coinbase‘in özetinde, “Bitcoin 2009’da piyasaya sürülmesine rağmen, sekiz yıl sonra 2017’de SEC menkul kıymetler yasalarının kripto varlıklara nasıl uygulanabileceğini düşündüğüne dair herhangi bir belirti sunmadı” deniliyor. Buna ek olarak Coinbase, uygulama eyleminin kripto piyasası katılımcılarını şaşırttığını ve zarar verdiğini ve XRP’nin piyasa değerinde 15 milyar dolarlık bir düşüşü tetiklediğini belirtiyor.

Ripple’ın diğer destekçileri arasında Reaper Financial, Cryptillian ve Paradigm gibi birçok şirket yer alıyor. SEC’i desteklemek için ortaya çıkan InvestReady (Acredify) ve Yeni Spor Ekonomisi Enstitüsü (NSEI) de özetlerini resmi olarak sunabilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir