Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.163
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.163
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ripple ve Dijital Dolar Projesi İş Birliği Yapacak, SEC Davası Ne Durumda?

Ripple, Dijital Dolar Çalışmalarına Katılacak

ABD merkezli proje The Dijital Dollar Project, ABD Merkez Bankası Dijital Para Birimini daha detaylı incelemek ve teknik bir sanal program başlatmak için Ripple ile birlikte çalışacağını açıkladı. The Digital Dollar Project ve Ripple’ın katılacağı Technical Sandbox isimli yeni girişimin ilk maddesi sınır ötesi ödemeler olarak belirlendi. Çalışmaların Ekim ayında başlayacağı da aktarılan bilgiler arasında. Technical Sandbox adı verilen program iki aşamadan oluşacak. Bu aşamalardan ilki eğitim aşaması diğeri ise pilot aşama olarak belirlendi. Çalışmalar başladıktan sonra kaydedilen aşamalar daha sonra özel ve kamu sektörü paydaşları ile paylaşılacak.

SEC Davası Sürerken Neden Ripple?

Ripple’ın dijital dolar programına katılacak olması Ripple için olumlu bir gelişme fakat Ripple ve SEC arasında uzunca bir süredir devam eden dava henüz sonuçlanmamışken dijital dolar için Ripple’ın tercih edilmesi biraz kafaları karıştırdı. Peki SEC davasına rağmen neden dijital dolar projesinde Ripple ile işbirliği yapılıyor? Ripple’ın bu projeye seçilmiş olmasının en büyük sebeplerinden biri olarak kesinlikle şirketin uzmanlık alanı olan sınır ötesi operasyonları gösterebiliriz. Dijital dolar projesinin başında bulunan Digital Dollar Project kurumunun devletle birebir bağlantılı olmaması da aslında Ripple’ın neden seçildiği konusundaki kafa karışıklığını ufakta olsa ortadan kaldırıyor. 

SEC Davası Ne Durumda?

SEC’nin sürekli olarak davayı ertelemesinin üzerine Ripple tarafından şirket yöneticileri sert açıklamalarda bulunarak davanın bir an önce netleşmesini talep ediyordu fakat SEC’nin son erteleme isteği şirket tarafından kabul edilmişti. Daha sonrasında Ripple şirketinin avukatı Jeremy Hogan, Twitter üzerinden bir belge paylaşarak davanın bu yılın Kasım ayına kadar sonuçlanabileceğini öne sürmüştü. Dava süreci hala devam ediyor.

Proje Başka Kimlerle Çalışıyor?

Dijital Dollar Project, Ripple ile olan ortaklığını açıklamadan önce Nisan ayında ABD’deki en büyük finansal hizmet sağlayıcı şirketlerden biri olan Depository Trust and Clearing Corporation ile ortaklık kurmuştu. Bu ortaklık kapsamında dijital dolar altyapısının test edilmesi için Project Lithium adında bir proje başlatılmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir