Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.964
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.964
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ripple Davası İçin Son Dakika Gelişmesi! İşte Detaylar

Ripple davası için yeni gelişmeler yaşandı. Mahkemedeki sanıklar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) uzman raporları konusunda “aşırı bir duruş” almakla suçladı. Yargıç Analisa Torres’e yönelik yakın tarihli bir mektupta, davacının herhangi bir “esaslı eleştiriyi” bastırmaya çalıştığını iddia ediyorlar.

Ripple davası için yeni gelişme: İşte yaşananlar

Mayıs ayı sonlarında, Deaton Hukuk Bürosu avukatı John Deaton, yargıçtan on binlerce XRP sahibi adına bir brifing vermesine iznini istemek için bir hareket mektubu sundu. Hareket, SEC’in uzman tanığı Patrick B. Doody’nin hemen ardından geldi. XRP sahiplerini tartışmalı tokenı satın almaya neyin motive ettiğine dair bir rapor hazırladı. Deaton, niteliksiz kanıtların sunulmasını hariç tutacak bir Daubert önergesi sunma niyetini ifade etti.

Hogan & Hogan’ın avukatı Jeremy Hogan, uzmana karşı tutum almak davasını kanıtlamayı çok daha zor hale getireceğinden hareketin “büyük” olduğunu söyledi. 9 Haziran’da mahkeme, SEC’in, Daubert meydan okumasına katılma talebine yönelik muhalefet mektubunu mühürleme hareketini, kurumun gereğinden fazla belgeyi saklamaya çalıştığını ileri sürerek reddetti. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere 15 Haziran’da SEC, uzman tanığı “daha fazla tehdidi” kanıtlamak için önerilen redaksiyonlarını sundu.

SEC’in uzmanlara ilişkin bilgileri mühürleme talebi

SEC’in Daubert meydan okumasıyla ilgili harekete mühürleme çağrısından sonra, Ripple sert bir şekilde yanıt verdi. New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Torres’e hitap eden Ripple ekibi, gerçeklerin SEC’in iddialarını desteklemediğini söyledi. Ripple, bekleyen SEC talebindeki gerçek kaydın olağanüstü rahatlamayı desteklemediğini söyledi. Uzman 1 ile ilgili bilgilerin mühürlenmesini talep ettikten sonra, SEC ayrıca mühürlemenin diğer üç uzmanı da kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini bildirdi.

Komisyon sadece isimlerinin ve ilgili bilgilerin ifşa edilmemesini değil, aynı zamanda raporlarının esasına ilişkin herhangi bir hareketin gizlenmesini de istiyor.  Ripple, Daubert’in önergesinin amacının bir uzman raporunun güvenilirliğini ve kabul edilebilirliğini sorgulamak olduğunu belirtti. SEC’in talebi, dört uzman için tüm hareketin dosyalanması ve mühürlenmesi gerektiği anlamına geliyor. Ripple, SEC’in hareketlerini, halkın önemli materyallere erişim hakkına karşı çıkmakla eleştirdi.

Ripple ekibi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eylemlerini ‘benzeri görülmemiş’ olarak nitelendirdi. Ripple, komisyonun kimlikleri ve görüşleri kamu incelemesinden koruma girişimlerinin herhangi bir kanıtla desteklenmediğini açıkladı.  Ancak mahkeme, SEC’e, kayıtların neden mühürlenmesi gerektiği konusunda dava açmasını emretti. Mahkeme, mühürleme konusundaki tutumunu haklı çıkarmak için SEC’den daha fazla gecikmeden 14 Haziran’a kadar fikrini açıklamasını istemişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir