Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.909
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.909
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Ripple Davası İçin Sıcak Gelişme: Kısmi Zafer Geldi!

Ripple davası için yeni bir gelişme yaşandı. Bir ABD yargıcı, “Hinman konuşması” ile ilgili dahili belgelerle ilgili avukat-müvekkil ayrıcalığı iddialarını reddetti. Böylece ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple aleyhindeki davasında bir darbe aldı. İşte detaylar…

Ripple davası: Blockchain şirketi için olumlu gelişme

ABD Sulh Hakimi Sarah Netburn, 12 Temmuz’da önergeyi reddetti. SEC’in konuşmanın Hinman için kişisel bir mesele olduğunu savunmasını tasvip etmediğini belirtti. Aynı zamanda komisyonun politikalarını onaylamak için SEC’den yasal tavsiye aldığı için korunması gerektiğini iddia etti. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Hinman’ın konuşmasında, ETH’nin bir menkul kıymet olmadığı öne sürülüyordu. Hinman, eski bir SEC yetkilisidir.

Mahkemeye, konuşmanın piyasanın SEC’in kripto para birimini nasıl veya nasıl düzenleyeceği konusundaki anlayışıyla ilgili olmadığını söylüyorlar. Konuşmasının taslağını hazırlarken, SEC’in hukuka sadık bir bağlılıktan değil; arzu edilen amacını ilerletmek için dava pozisyonlarını benimsediğini öne sürüyor.  SEC’in gizli tutmak için savaştığı Hinman konuşmasının taslağı, XRP topluluğundaki birçok kişi tarafından Ripple Labs lehine çalışabilecek önemli bir kanıt parçası olarak görüldü.

SEC, üst düzey yöneticiler Brad Garlinghouse ve Christian Larsen’in Ripple’ın XRP tokenlerini kayıt dışı menkul kıymetler olarak sattığı iddiaları üzerine 2020’nin sonlarında Blockchain firması Ripple’a dava açtı. Bununla birlikte, Ripple, 2018’de Kurumsal Finansman Bölümü eski müdürü Bill Hinman’ın yaptığı konuşmanın, Ethereum’un (ETH) “menkul kıymet işlemleri” oluşturmadığını söyledi. Yani, SEC’in konuyla ilgili duruşuyla çeliştiğini iddia etti. Daha fazla itiraz veya gecikmeyi engelleyen karar, “Belgelerin ibraz edilmesi gerektiğini” belirtiyor.

Ripple için “taktiksel zafer”

Delphi Digital’in genel danışmanı Gabriel Shapiro, 12 Temmuz tweet’inde bunu “Ripple için büyük bir taktiksel kazanç” olarak nitelendirdi. Bazıları SEC’in temyiz başvurusunun muhtemel olduğuna inanıyor. Kripto haber kaynağı Crypto-Law’ın kurucusu John E Deaton, 12 Temmuz’da 205.000 takipçisine Ripple’ın itirazıyla birlikte itirazın 30 gün içinde geleceğini söyledi. Ayrıca temyiz yargıcının Yargıç Netburn’ün son kararının yanında yer alacağına inanıyor. SEC, Hinman’ın konuşmasının yasal tavsiye vermeyi amaçlamayan “tamamen kişisel bir iş” olduğu konusunda ısrar etmeye devam ediyor.

Yargıç Netburn, Hinman’ın özel bir vatandaş olması durumunda bunun taslakları potansiyel olarak koruyabileceğini kabul etti. Ancak Yargıç Netburn, komisyonun Hinman’ın halihazırda SEC’de çalışmıyorsa bilgi ve kaynaklara erişimi olmayacağını da savunduğunu yazdı. Yaptığı düzenlemeleri ve geri bildirimleri yalnızca işi bağlamında isteyebildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir