Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.167
% 4.64
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.167
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Ripple CTO’su Satoshi Nakamoto’nun Kimliği Konusunda Tartışmalara Yol Açtı

satoshi nakamoto

Ripple’ın Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) David Schwartz, kısa bir süre önce sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, Bitcoin’in takma isimli yaratıcısı Satoshi Nakamoto hakkındaki eski tartışmayı alevlendirerek soruna büyük bir içerik sağladı. Tartışmanın alevlerinin, Bitcoin topluluğundan “Ryuushi” olarak tanımlanan ve Craig Wright’ın son yasal engellere rağmen Nakamoto kimliği için başlıca aday olmaya devam ettiğini iddia eden bir kişi tarafından yakıldığı açıklandı.

Schwartz hemen tepki göstererek Ryuushi’nin iddiasını, Wright’ın duruşma sırasında iddiasını destekleyecek arka plan verileri sunmadığı gerçeğine dayanarak kınadı. Schwartz yanıtında “Satoshi’nin ben olma ihtimali Craig olma ihtimalinden daha yüksek” diyerek, her zaman Bitcoin’in arkasındaki adam olarak poz veren Wright’ın son derece tartışmalı iddialarına karşı çıkıyor. Ancak Schwartz’ın yorumları meslektaşının güvenilirliğini sona erdirmekle kalmadı, aynı zamanda ortaklığını gizemli bir kişiye borçlu olduğu şüphesini de yeniden alevlendirdi.

Ripple CTO’sunun iddiasına göre, bu o kadar da yanlış değil. Genç yaşlardan beri kriptografi ile iç içe olduğu için, bu alandaki uzmanlar onun Nakamoto olma ihtimalinin en yüksek aday olduğunu öne sürdüler.

Son olarak bu açıklama, topluluk içinde zaten karmaşık ve tartışmalı olan bir hikayeye daha da yoğunluk kazandırıyor. Kripto para dünyasında ve ötesinde tartışmalar sürerken, Bitcoin’in gizemli yaratıcısının kimliği tanınmaya daha yakın değil ve av her zamanki kadar ilginç ve gizemli olmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version