Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.221
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.221
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Resmen Açıklandı: Dogecoin ve Bitcoin Haberle Fırladı!

Tesla CEO’su Elon Musk, bugün en büyük düşüncelerinden birini gerçekleştiriyor gibi görünüyor. Twitter, Musk’ın halka açık şirketi hisse başına 54,20 dolardan satın alma teklifini kabul ettiğini ve sosyal medya platformunu 44 milyar dolar olarak değerlendirdiğini resmen duyurdu. Haberin etkisiyle Elon Musk’ın hayranı olduğu Dogecoin (DOGE) roketlerken, lider kripto Bitcoin tekrar 40 bin doların üzerine çıktı.

Twitter satın almayı onayladı, Dogecoin fırladı

Twitter’ın Bağımsız Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor anlaşma hakkında ‘Twitter Yönetim Kurulu, Elon’un teklifini değer, kesinlik ve finansmana odaklanarak değerlendirmek için düşünceli ve kapsamlı bir süreç yürüttü’ açıklamasını yaptı. Bret Taylor, önerilen teklifin önemli bir nakit prim sağlayacağını ve bunun Twitter’ın hissedarları için en iyi yol olduğuna inandıklarını belirtti.

Twitter, yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle onaylanan işlemin, hissedar ve düzenleyici onayın ve ‘diğer geleneksel kapanış koşullarının yerine getirilmesinin’ ardından muhtemelen bu yıl sonlandırılacağını söyledi. Bu meseleler çözülene kadar, anlaşma henüz tamamen bitmiş değil. Bununla birlikte satın alma haberinin resmen kabul edilmesinin ardından Elon Musk’ın sevgilisi Dogecoin (DOGE) tama anlamıyla patladı ve aniden %20’nin üzerinde artış kaydetti.

Dogecoin günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Twitter/Musk satın alma dansı, özellikle anlaşmanın boyutu göz önüne alındığında oldukça kısa oldu. Bir meme coin olan Dogecoin hayranı olan Elon Musk’ın sosyal ağlar ve Twitter’ın kendisi ve ne olduğu hakkında çok sayıda sivri yorum yapmak için ilk kez Twitter’da paylaşım yaptığında, yani bir aydan

Uzmanlara göre Elon Musk, uzun süredir Twitter’da uzman bir kullanıcı, bu da muhtemelen buna bir yatırımcıların kibir oyunundan daha fazlası veya tamamen finansal bir oyun olarak yaklaşacağı anlamına geliyor. Piyasa uzmanı Ingrid Lunden, Elon Musk hakkında şunları söylüyor:

Fikirleri var. Ve ondan hoşlanmasan bile, zeki olduğunu kabul etmelisin. Twitter’ı daha büyük ve karlı bir işletmeye dönüştürme planları olabilir. Veya, Twitter’ın pahalı bir oyuncak olarak çok daha eğlenceli olduğuna ve diğer ilgi alanlarını beslemek için bir kaldıraç olduğuna çoktan karar vermiş olabilir. Hangisi olursa olsun, istediği gibi olursa, artık istediği şekilde takip etmek için istediği gibi kontrol edebileceği bir sözcüsü olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir