Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.754
% 1.74
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.754
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Resesyona girmiş gibi gözüken İngiltere’de vergi indirimleri

GBP/USD
-1,70%

Portföy’e Ekle/Kaldır
Takip listesine ekle
Pozisyon Ekle

Pozisyon başarıyla eklendi:

Lütfen varlık portföyünüze isim verin
Çeşidi: Al Sat
Tarih:

Miktar:
Fiyat
Puan Değeri:

Kaldıraç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000
Komisyon:

Yeni bir takip listesi oluştur Oluştur Yeni varlık portföyü oluştur Ekle Oluştur + Başka pozisyon ekle Kapat

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – Yeni veriler ekonominin üçüncü çeyreğin sonunda resesyona doğru kaydığını gösterirken İngiltere’nin yeni hükümeti, vergileri düşürmek ve büyümeyi canlandırmak için bir dizi tedbir açıkladı.

Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, yakından izlenen bir anketin Eylül ayında hem hizmet hem de imalat faaliyetlerinin daraldığını göstermesinden sadece birkaç dakika sonra 45 milyar sterlinlik (50 milyar dolar) vergi indirimi paketini açıklamak üzere öne çıktı.

Genel olarak beklendiği üzere Kwarteng, hükümetin gelecek yıl yürürlüğe girmesi planlanan kurumlar vergisinin %19’dan %25’e çıkarılmasını iptal edeceğini, bankacıların ikramiyelerine AB’den esinlenerek bir üst sınır getirileceğini ve ev alımlarında ödenecek damga vergisinin düşürüleceğini doğruladı.

Buna ek olarak Nisan ayından itibaren kişisel gelir vergisinin en yüksek oranının %40’a ve temel gelir vergisi oranının %19’a düşürüleceğini açıkladı.

Perşembe günü hükümet, eski Başbakan Boris Johnson döneminde planlanan ulusal sigorta katkı paylarındaki artışı iptal etmişti.

Kwarteng’in paketi, Muhafazakar Parti’nin politika tarzında Büyük Mali Kriz’e kadar Parti’nin düşüncelerine hakim olan Thatcher’ın “düşük vergilendirme ve küçük devlet” ilkelerine doğru büyük bir dönüşü gösteriyor.

Kwarteng Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada “Refaha giden yolu vergilendiremezsiniz.” dedi.

Bu paket, İngiltere’nin yoksul bölgelerindeki düşük gelirli seçmenler arasında seçim desteğini sağlamlaştırmak amacıyla vergileri ve kamu harcamalarını artıran Johnson’ın politikalarına göre büyük bir değişimi temsil ediyor.

Daha önce ise S&P Global tarafından derlenen, İngiltere’nin bileşik satın alma müdürleri endeksi, Ağustos ayındaki 48,9 puandan Şubat 2021’den bu yana en düşük seviyesi olan 48,2’ye geriledi. İmalat PMI şaşırtıcı bir şekilde 48,5’e yükselirken İngiltere ekonomisinin çok daha büyük bir bölümünü kapsayan hizmet PMI ise 50,9’dan 49,2’ye indi.

Beklentilerin altında kalan rakamlar, sterlini son 37 yılın en düşük seviyesi olan 1,1150 dolara çekerek finans piyasalarının İngiltere’nin ekonomik görünümüne ilişkin endişelerini artırdı.

Finans piyasaları Truss’un Başbakan olarak attığı ilk adımlardan tedirgin oldu ve birçok analist, Truss’un ekonomi politikalarının sürdürülemez olduğunun görüleceğinden endişeli. Hazine’nin en üst düzey yetkilisinin görevden alınması; Kwarteng’in, Bütçe Sorumluluğu Ofisi’nin Cuma günkü mini bütçe hakkında bir görüş yayınlamasına izin vermemesi ve Truss’un son liderlik kampanyası sırasında İngiltere Merkez Bankasına yönelik eleştirileri de bu endişeleri artırdı.

Truss, hanehalkı ve işletmeler için önümüzdeki altı ay boyunca enerji faturalarını sınırlayan iki büyük sübvansiyon programı açıkladı. Kwarteng bu programların maliyetinin 60 milyar sterlin olduğunu tahmin ediyor.

10 yıllık devlet tahvili getirisi, Kwarteng’in açıklamasının ardından 19 baz puan daha yükselerek son 11 yılın en yüksek seviyesi olan %3,86’ya çıktı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir