Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.757
% 4.56
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.757
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Resesyon endişeleri artarken kripto para piyasaları ne durumda?

Investing.com – Bitcoin başta olmak üzere kripto paralarda, pozitif hafta başlangıcı sonra hafta ortasında satış baskısının geri döndüğü görüldü.

Bugün küresel piyasalarda devam eden negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarında da bir düşüş söz konusu. Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 5’e yakın değer kaybı gördükten sonra yeniden 20.000 dolar sınırına geriledi. Ethereum, yüzde 6,5 oranında düşerek sabah saatlerinde 1.075 dolardan işlem görüyordu.

İlk 10’da yüzde 8 düşen Solana 33 dolardan işlem görürken Dogecoin, önceki günkü değer artışına bağlı olarak son 24 saatte değerini koruyarak 0,06 dolar seviyesini korudu.

Küresel piyasalarda resesyon riskine ilişkin riskler devam ederken uzun süredir hisse piyasalarıyla yüksek korelasyonda devam eden kripto para birimleri de bu endişelerden direkt olarak etkilenmeye devam ediyor.

Bitcoin arzı düşerken sabit kripto para arzında yükseliş görülüyor

Geleneksel piyasalardan olumsuz sinyaller gelmeye devam ederken kripto piyasalarında iç dinamikler biraz farklılaşmaya başladı.

Analiz firması Santiment’in son verileri, Bitcoin’in borsalardaki arzının yeniden düşüşe geçtiğini ve 2018 yılında görülen dip seviyelere gerilediğini gösteriyor. Bu durumun, birçok kişinin daha uzun bir düşüş dönemi beklediği dönemde gelmesi bir miktar tezatlık olarak görülebilir. Zira Bitcoin arzındaki düşüşe neden olacak bir gelişme henüz söz konusu değil. Diğer yandan piyasanın en büyük sabit kripto varlığı Tether’in borsa arzı ise artıyor.

Bitcoin arzının düşüşü olumlu bir işaret mi? 

Verileri sunan Santiment şirketi, bunu olumlu bir gelişme olarak yorumluyor. Bitcoin’in borsalardan çekilmesi, yatırımcıların varlıklarını tutma isteğini yansıttığı dile getirilirken mevcut seviyelerin dip bölge olması için bir katkı sağlandığı düşünülüyor.

Glassnode da benzer verileri ortaya koyarak Bitcoin aktif arzının azaldığını teyit ediyor. Tether konusunda da bazı yorumlara sahip olan şirket, Tether’ın borsa arzındaki artışı, yatırımcıların daha fazla satın alma gücüne sahip olması anlamına geldiği belirtiliyor.

Son veriler insanların faiz artışları ve küresel resesyon endişelerinin artması nedeniyle servetlerini enflasyondan korumak için yeniden kripto para piyasalarına girebilme olasılığını yansıtıyor.

Dogecoin ve Shiba Inu için Musk etkisi geri mi döndü?

Kripto paralarda bu hafta yükselişe yönelik hareket baskı altında kalırken şaka temalı iki en büyük kripto para DOGE ve SHIB, önemli kazanımlar elde etti.

Shiba, dün değerini yüzde 48 oranında artırarak 0,000012 dolara kadar yükseldikten sonra bugün bir düzeltmeye girerek 0,000009 dolara kadar geriledi. Haftalık değer artışını ise yüzde 20’nin üzerinde tutuyor.

Dogecoin’de değer kazancı daha kısıtlı kalırken altcoin dün yüzde 16’ya varan değer artışıyla 0,07 sınırına kadar yükseliş gördü. DOGE, bugün artan satış baskısında ise 0,061 dolara kadar gerilemesine rağmen haftalık bazda yüzde 20’ye yakın değer kazanımına sahip.

Bu iki popüler kripto parada yükseliş hareketi, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Katar Ekonomi Forumunda DOGE desteğini yinelemesinden ardından geldi. Ayrıca Elon Musk, Bloomberg’e verdiği röportajda da Dogecoin’e desteğinin süreceğini dile getirmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir