Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.997
% 0.12
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.997
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Reddit Bu Bitcoin Borsasını Hedef Aldı: Celsius Gibi Olabilir!

Coinbase, olası iflas raporları yayılmaya devam ettikçe eleştirilerin hedefi oluyor. Reddit kullanıcıları, güvenilmez transferler ve para çekme işlemleri nedeniyle Coinbase’i Celsius (CEL)’a benzetiyor.

Reddit kullanıcıları Coinbase’in Celsius benzeri politikalarını sorguluyor

Topluluk bugün Coinbase’de para çekme ve transfer işlemlerinde sorunlar yaşadıklarını bildirdiler. Bazı kullanıcılar Coinbase cüzdanlarına dolar çekemediklerini söylüyor. İddialar arasında borsanın Reddit’te şikayetleri sildiği de yer alıyor. Salı günü yayınlanan bir tweet’te CryptoWhale, “r/CoinBase” subreddit’te Coinbase’in kullanıcılar tarafından yapılan yorumları sildiğini iddia etti. Twitter hesabı bu iddiaları aşağıdaki ekran görüntüleriyle kaynaklandırdı.

Reddit kullanıcıları özellikle, Coinbase ile ilgili para çekme ve transfer sorunlarının ortasında, Coinbase’in Celsius benzeri politikalarını vurguladılar. Celsius’un Haziran ayında para çekme işlemlerini askıya alması kullanıcıları arasında paniğe neden oldu. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, bu iddialar üzerine kullanıcılara fonlarının güvende olduğuna dair güvence verdi. Armstrong, uygulamadan önce onları risk konusunda uyarmadığı için pişman olduğunu dile getirdi.

Coinbase iflas ederse kullanıcılar savunmasız kalacak

Kullanıcılar şimdi hükümet tarafından desteklenmeyen kripto para birimleri ile ilgili sorunları araştırıyor. Coinbase finansal kurumları yatırımcıların korunması açısından inceleyen FDIC sigortası kapsamında değildir. Bu nedenle, Coinbase çökerse veya iflas ilan ederse, kripto para fonları üzerindeki FDIC sigortası geçerli olmayacak.

Coinbase’deki nakit sigorta poliçeleri, yalnızca fiat para biriminin FDIC geçiş sigortası kapsamında olduğunu şart koşar. Kullanıcıların fonları Coinbase tarafından bir dizi büyük kuruma yatırılır.

İşler Kripto Borsası Lehine Hareket Ediyor

Kripto para borsası, etrafta dolaşan spekülasyonlara rağmen Avrupa’daki faaliyetlerini arttırmaya devam ediyor. 18 Temmuz’da Coinbase, İtalya’da bir kripto para borsası olarak onay aldı. Ek olarak, Coinbase’in hisse fiyatı Pazartesi günü Bitcoin ve Ethereum fiyatlarındaki keskin artışın bir sonucu olarak %9 artarak 58.67 dolara yükseldi. Yazım sırasında 62,07 dolardan işlem görüyor.

Celsius neden iflas etti?

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, Celsuis bugün yeniden yapılandırma planını ABD Yeni Güney Bölgesi İflas Mahkemesi Yargıcı Martin Glenn’e sundu. Geçtiğimiz Haziran ayında şirket, işlemlerini askıya aldığını duyurduğunda kripto para piyasasında satışlara neden olmuştu. Gönderide şu ifadeler yer aldı:

Aşırı piyasa koşulları nedeniyle, bugün Celsius’un tüm para çekme, Swap ve hesaplar arası transferleri duraklattığını duyuruyoruz.

Celsius, bundan yaklaşık bir ay sonra, 13 Temmuz’da, Chapter 11 iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Mahkeme dosyaları, Celsius’un kırmızı renkte yaklaşık 1.2 milyar doları olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir