Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.882
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.882
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Rapor Geldi: Bitcoin Tahtını Bu Altcoin’e Kaptırdı!

Bitcoin (BTC) en çok bağışlanan kripto para olma özelliğini bu kripto paraya kaptırmış görünüyor. Öte yandan, yeni bir rapora göre “kripto hayırseverliği” 2021’de patlamış durumda. Konu hakkındaki ayrıntılı bilgileri öğrenmek için coinmuhendisi.com’u izlemeye devam ediniz.

Bitcoin bu konudaki tacını başka kriptoya kaptırmış durumda

Kâr amacı gütmeyen kuruluşların (Non-governmental organizations) kripto parayı kullanmasına yardımcı olan bir şirkete göre, kripto filantropi (kripto hayırseverliği) düzenleme eksikliğine rağmen geçen yıl patladı. Giving Block, yeni bir 2021 yıllık raporunda, geçen yıl toplam bağış hacminin 2020’ye kıyasla %1.558 artışla 69.44 milyon doları aştığını söylüyor. Yıllık rapor, The Giving Block aracılığıyla kripto para bağışlarını kabul eden 1000’den fazla hayır kurumundan gelen bağış toplama verilerini inceliyor. The Giving Block’taki ortalama bağışlar %236’lık bir artışla 10.455 dolara yükseldi. Bağış hacmi de 2021’in her çeyreğinde arttı.

Buna ek olarak şirket, başka bir kripto varlığının geçen yıl tercih edilen bağış olarak Bitcoin’i (BTC) tahtından indirdiğini belirtiyor. Bu kripto para piyasa değerine göre, BTC’den sonra iki numaralı kripto para olan öncü altcoin Ethereum (ETH). Kripto çevrelerinde çokça dile getirilen bir tartışmaya göre ETH ileride Bitcoin’in yerini alma potansiyeline sahip bir coin. Raporda şöyle deniyor: “İlk kez, Ethereum, 2021’de The Giving Block aracılığıyla toplam 30.79 milyon dolarlık bağış hacmiyle en çok bağışlanan kripto para birimi oldu.” Bitcoin (BTC) bağış hacminde 25.88 milyon dolardan fazlaydı. Dolara sabitlenmiş sabit paralar USD Coin (USDC) ve Dai (DAI), sırasıyla yaklaşık 4,7 milyon dolar ve 2,2 milyon dolar hacimle geçen yıl en çok bağışlanan üçüncü ve dördüncü kripto varlıklarıydı. Rapora göre, toplam bağış hacminin yaklaşık %85’i ETH, BTC ve USDC’de bağışlandı. Giving Block, aynı zamanda, karşılıksız token (NFT) sektörünün 2021’de hayırseverlikte “büyük bir güç” olduğunu ve bağış hacmine 12,3 milyon dolardan fazla katkıda bulunduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir