Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.224
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.224
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

QuickSwap Nedir? QUICK Coin Nasıl Alınır?

QuickSwap nedir? QuickSwap Polygon blok zinciri üzerinde çalışan bir Uniswap çatalıdır. Bu makalede QuickSwap nedir, ne sunar, QUICK coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi sık sorulan soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

QuickSwap nedir?

Blockchain projesi QuickSwap, Polygon ağında çalışan bir merkeziyetsiz borsadır (DEX). Borsa, popüler DEX’lerden biri olan Uniswap’ın çatalı (klonu) olarak oluşturulmuştur. Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) ile çalışan Quick, yeni nesil bir katman 2 DEX’idir. AMM, listelenen varlıkların değerlerini emir defteri yerine algoritmalar aracılığıyla belirler. Uniswap, Ethereum ağı üzerinde çalışır. Bu kapsamda Quick, Ethereum’un ölçeklenebilirlik ve yüksek işlem ücreti gibi sorunlarını çözmek amacıyla oluşturulmuştur. Borsa, merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir ve topluluk tarafından yönetilmektedir. Bunun yanında, Uniswap çatalının QUICK coin isimli bir yerel kripto para birimi bulunur.

QuickSwap ne sunar?

QuickSwap, Ethereum üzerinde ERC-20 akıllı sözleşmesiyle oluşturulmuş tokenlerin neredeyse sıfır işlem ücreti ile takas edilebilmesine olanak verir. Polygon’un 2. katmanında çalışan DEX, Uniswap’tan daha hızlı ve Ethereum ağından daha ucuz bir biçimde çalışmaktadır. Kullanıcılar, DEX aracılığıyla oldukça hızlı bir biçimde işlem gerçekleştirebilir ve işlemler için ödedikleri ücretler ise oldukça düşüktür. Quick, birçok kripto para birimini listelemektedir ve yatırımcılar, DEX aracılığıyla bu varlıkların ticaretini yapabilir. Çeşitli DeFi işlemlerine de olanak tanıyan borsa, kullanıcılara pasif gelir elde etme imkânı da sunmaktadır. Platforma likidite sağlayan kullanıcılar, işlem ücretlerinden yüzdelik pay alır.

QUICK coin nedir?

2021 yılının şubat ayında piyasaya sürülen QUICK coin, QuickSwap borsasının yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Tokenin Ethereum, Polygon ve Solana blok zincirlerinde oluşturulmuş versiyonları mevcuttur. Maksimum arzı 1 milyar adet ile sınırlandırılan QUICK token, borsa içerisinde çeşitli kullanım durumlarına sahiptir. Bu kullanım durumları arasında ödemeler, DeFi işlemleri ve yönetişim bulunur.

Yazının yazıldığı sırada QUICK coin, 60 milyon dolarlık piyasa değeri ile en büyük 501. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak, 1 milyon adet ile sınırlandırılan maksimum arzın %33’üne denk gelen 327 milyon adet token dolaşımda bulunuyordu.

QUICK coin ne için kullanılır?

QUICK coin, QuickSwap borsasının yerel kripto para birimi ve yönetişim tokenidir. QUICK sahipleri, varlıkları aracılığıyla yönetime katılabilir ve borsaya hangi paritenin ekleneceği gibi konularda oy kullanabilir. Token, platform içi işlemlerde ortaya çıkan işlem ücretlerini ödemek için bir ödeme yöntemidir. Kullanıcılar, gerçekleştirdikleri işlemler karşılığında platforma QUICK ile ödeme yapar. Borsaya likidite sağlayan kullanıcılar ise, işlem ücretlerinden %0,3 oranında pay alma hakkı kazanır. Bu sayede likidite sağlayıcıları pasif gelir elde edebilmektedir. Bunun yanında token sahipleri, varlıklarını platformun “Dragon’s Lair” isimli havuzuna yatırabili ve dQUICK ödülleri kazanabilir.

QuickSwap nedir? QUICK coin nasıl alınır?

QUICK coin, işlem hacmi geniş kripto para borsalarında işlem gören bir kripto paradır. Mevcut olarak Binance, Coinbase, KuCoin, Gate.io gibi kripto borsaları QUICK’i listelemektedir. QuickSwap projesiyle ilgilenen yatırımcıların, öncelikle bu borsalardan birine üye olmaları gerekmektedir. Eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına para yatırarak QUICK’i satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir