Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$60.825
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.825
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Pudgy Penguins NFT Koleksiyonunun Doğuşu ve Hikayesi

Pudgy Penguins NFT Koleksiyonunun Doğuşu ve Hikayesi

Pudgy Penguins, Temmuz 2021’de dört üniversite arkadaşı tarafından başlatılan ve hızla popülerlik kazanan bir NFT koleksiyonudur. ColeThereum tarafından yaratılan 8.888 Pudgy Penguins NFT’si, tanesi yaklaşık 0,03 dolara satışa sunuldu ve sadece 20 dakika içinde her biri 90 dolardan satılarak yaratıcılarına 800.000 dolardan fazla gelir sağladı.

Bu koleksiyon, parlak renkleri, minik gagaları ve yuvarlak yüzleriyle dikkat çekerek, dönemin pikselli avatarlarından farklılaştı. Başarıdan cesaret alan ekip, kısa süre sonra 22.222 adet küçük versiyon penguenin yer aldığı Lil Pudgy‘s koleksiyonunu piyasaya sürdü. Ancak, 2021’in sonunda kripto piyasasındaki düşüşle birlikte NFT fiyatları da düşüşe geçti ve Pudgy Penguins sahipleri, yaratıcı ekibin projeleri geciktirmesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

Koleksiyonun Yeniden Doğuşu

Yaratıcı ekip projeyi geliştirmekte isteksizken, Nisan 2022’de Luca Schnetzler (Luca Netz) devreye girdi. Schnetzler, 750 ETH (o zamanki kurla 2,5 milyon dolar) karşılığında projeyi satın aldı, deneyimli bir ekip oluşturdu ve Pudgy Penguins’i yeniden tanıttı. Bu girişim, başlangıçta umut vaat etmeyen projeyi benzersiz bir ekosisteme dönüştürdü.

Yeni ekibin liderliğinde, orijinal Pudgy Penguins koleksiyonuna ek olarak, Lil Pudgys adında 22.222 adet elle çizilmiş NFT’lik bir koleksiyon tanıtıldı. Lil Pudgys sahipleri, IP lisanslama deneyimlerine, etkinliklere ve diğer avantajlara erişim gibi orijinal Pudgy Penguins sahipleriyle aynı haklara sahip oldu. 2023 yılında ise LayerZero ile yapılan anlaşma sayesinde Little Pudgys, Arbitrum ve Polygon ağlarında da yer aldı.

Pudgy Penguins Ekosisteminin Genişlemesi

Pudgy Penguins ekibi, Ağustos 2021’de Pudgy Rods adlı ücretsiz bir NFT koleksiyonu sundu. Bu koleksiyon, Pudgy Penguins NFT sahipleri tarafından mint edilebildi. Mayıs 2023’te ise Pudgy Toys adlı peluş oyuncak koleksiyonu piyasaya sürüldü. Sadece iki gün içinde 500.000 dolar satış yapan Pudgy Toys, dijital bir arayüz olan Pudgy World ile birlikte geliyordu.

Eylül 2023’te Walmart‘ta satılmaya başlanan bu oyuncaklar, Nisan 2024 itibariyle bir milyondan fazla satarak 10 milyon dolar gelir elde etti. Aralık 2023’te geliştiriciler, Pudgy Penguins’in maceralarını anlatan ücretsiz bir tarayıcı tabanlı blok zinciri oyunu olan Pudgy World‘ü duyurdu. Bu oyun, Matter Labs’ın Ethereum ağ ölçeklendirme protokolü zkSync ile entegre edildi.

Pudgy World Oyunu

Michael Lee’ye göre, bu teknoloji yeni iş modelleri ve çeşitli oyun deneyimlerinin kullanılmasına olanak tanıyacak. 2025 yılında oyunun mobil versiyonunun da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Bitcoin NFT’leri Rekor Kırarak Toplam Satışta İlk Üçe Girdi

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Pudgy Penguins NFT Koleksiyonunun Doğuşu ve Hikayesi” te bir düşünce

  1. Pingback: NFT Piyasasında Genel Durum - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir