Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$59.965
% 3.24
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 59.965
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Proje İncelemesi: MANTRA (OM) Nedir?

MANTRA

MANTRA, dikey olarak entegre olan bir blok zinciri ekosistemidir. MANTRA OMniverse’de DAO’yu, bir hizmet olarak blok zinciri altyapı şirketi olan MANTRA Nodes’u, Cosmos ekosistemindeki farklı varlıklar için bir protokol olan MANTRA Chain’i ve TradFi dünyasına DeFi’nin hızını ve netliğini veren bir DeFi platformu olan MANTRA Finance’i bulacaksınız.

MANTRA blok zinciri ekosistemi (2020’de başlatıldı) dikey olarak entegre edilmiştir. Bir zamanlar MANTRA DAO (merkeziyetsiz özerk kuruluş) olarak bilinen ekosistem, kripto para birimi ticaretine, fon oluşturmaya ve yeniliğe şeffaf yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Misyonu, kripto öncülüğünü kişisel, güvenli ve emniyetli hale getirmektir.

OMniverse nedir?

MANTRA, yeniden markalaşmasının bir parçası olarak, tüm MANTRA ekosistemi için bir şemsiye terim olan OMniverse olarak yeniden organize oldu. Bireysel ve kurumsal yatırımcılara yönelik çok sayıda teklifin tümünü içeren MANTRA OMniverse’ü toplam dört yığın oluşturmaktadır. Dört yığının her biri – MANTRA Nodes, MANTRA Chain, MANTRA Finance ve MANTRA DAO – benzersiz bir dizi son teknoloji MANTRA ekosistem ürünü içerir.

MANTRA Nodes

OMniverse’ün dikey olarak entegre edilmiş yığını, temel taşı olan MANTRA Nodes’a dayanmaktadır. Sherpa topluluğunun çeşitli blok zincirlerinde getiri elde etme seçeneklerinin sayısını artırmak, aynı zamanda şirketi finanse etmeye de hizmet eden düğüm operasyonlarının temel amacıdır. Buna ek olarak, bu doğrulayıcı düğümler MANTRA’nın diğer blok zinciri ağlarında varlık göstererek ekosistemini yeni kurumsal alanlara genişletmesine yardımcı olur. Ayrıca MANTRA’nın birçok zinciri destekleyen DeFi ekosistemini büyütme şansı da yaratıyor.

Kurumlar ve bireyler, Hizmet Olarak Altyapı (IaaS) teklifi sayesinde MANTRA’nın Validator Node Operations kurulumundan yararlanabilir. Düğüm yönetimi, zincir içi ve zincir dışı perakende stake etme, kurumsal düğümler ve bulut / beyaz etiketli düğüm oluşturma ve dağıtma, MANTRA Nodes hizmet hattının bir parçasıdır.

MANTRA Chain

Cosmos ekosistemi protokol olarak MANTRA Chain kullanmaktadır. IBC modülünün yardımıyla, Cosmos’taki diğer blok zincirleriyle iletişim kurabilir ve programcılara web3 uygulamaları, oyunlar ve hatta güvenli merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) oluşturmak için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlar. Bu kurucu dostu ağ, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumludur ve Ethereum ve Cosmos ekosistemlerinin sağlamlığını ve uyarlanabilirliğini bir araya getirir.

Buna ek olarak, tüm Müşterini Tanı ve Kara Para Aklamayı Önleme gereksinimleri için MANTRA Chain, sağlam bir merkezi olmayan tanımlama (DID) protokolü kullanır. Bu modül, gelişmiş ekosistemler ve özelliklerle ürün oluşturmayı kolaylaştırır.

MANTRA Finance ve Yol Haritası

Mantra Finance, hem büyük kurumlar hem de özel tasarruf sahipleri için çoklu varlık platformu aracılığıyla geniş bir finansal hizmet yelpazesi sunmaktadır. Bunu yapmak için, birçok yetki alanının mevzuatının gerekliliklerini karşılayan finansal ürünler tasarlamak için dünya çapında yetkililerle işbirliği yapıyor ve böylece merkezi ve merkezi olmayan finans arasındaki boşluğu kapatıyor.

Mantra Finance’in çözdüğü iki büyük sorun var. Bunlardan ilki, hükümet politikalarının yatırım fırsatlarıyla uyumlu olmasını sağlamak ve böylece kurumsal yatırımcıların paralarını koyabilecekleri güvenli bir ortama sahip olmalarını sağlamaktır. İkincisi, MANTRA kötü aktörlerin dolandırıcılık faaliyetlerini azaltabilir ve merkezi olmayan tanımlama sistemi ile müşterilerin güvenini kazanabilir.

Hem tek varlıklı hem de çok varlıklı kasalar MANTRA’nın başlıca finansal tekliflerinden sadece ikisi.
MANTRA Finance’in amacı, her türlü yatırımcının ihtiyaçlarını karşılayan tam özellikli bir DeFi platformu sunmaktır. Bu platform, kullanıcıların belirli varlık sınıflarında aktif olarak ticaret yapmak ve pasif olarak yatırım yapmak gibi şeyler yapmalarına ve ayrıca para kazanmalarına izin verecek. Kullanıcılar, KYC işe alım sürecini başarıyla tamamlayabilmeli ve platformu kullanmanın onları herhangi bir düzenleyici riske maruz bırakmadığı yargı bölgelerinde ikamet etmelidir. Bu, kullanıcıların ve karşı tarafların korunmasına yardımcı olacak ve ekosistemdeki tüm katılımcılar için riski en aza indirecektir.

MANTRA DAO

Şeffaf yönetişim süreci, MANTRA’nın başından beri toplumu dahil etme misyonunun merkezinde yer almıştır ve kuruluş tüm aşamalarda topluluk katılımına önem vermeye devam etmiştir. Kullanıcı tabanını OMniverse ve Sherpas’ın ötesine genişletme umuduyla M DAO, diğer projeler tarafından kullanılmak üzere hikayesini ve protokol çerçevesini standartlaştırmak için çalışıyor.

Yığın (stack), İK yönetimi ve finans gibi birçok DAO iş operasyonunun verimliliğini güvenli bir şekilde artıran DAO hizmetleri sunmaktadır. Hazine yönetimi, DAO ihracı ve launchpad’ler, DAO yönetişimi ve hibeleri, DAO staking ve DeFi, DAO çözümlerinin yalnızca birkaç örneğidir.

Hedera ağındaki ilk merkezi olmayan borsa ve DAO (DEX/DAO) HeliSwap iken, Polkadot’taki Astar ağındaki ilk substrat tabanlı para piyasası ZENSTAR’dır.

OM Token

OMniverse’ün yerel tokenı OM için birçok kullanımı arasında şunlar yer almaktadır:

  • Yönetişim oylamalarına katılım, tavsiyelerin yayınlanması ve ürün geliştirmelerinin önerilmesi OM paydaşlarının yetkisi dahilindedir.
  • Pasif getiri geliri için OM’yi Binance’te veya doğrudan MANTRA web uygulamasında stake edebilirsiniz.
  • Bir teşvik olarak, OM paydaşları gelecekteki DAO token ihraçlarında ilk haklara sahip olacak ve MANTRA’nın ortaklarının ev sahipliği yaptığı DAO token airdrop’larından da ilk haberdar olacaklardır.

OM Nereden Satın Alınır?

OM varlığına Binance, OKX, Gate.io ve Kucoin gibi borsalardan ulaşabilirsiniz. Borsalara kaydınız yoksa komisyon indirimli kayıt linklerimiz için bağlantıya tıklayın.

MANTRA’nın Ekibi ve Geçmişi

MANTRA Finance geliştirme ve yönetim ekibinin üyeleri, bankacılık, ticaret, dijital varlıklar ve kripto para birimlerinde birkaç yıllık deneyim de dahil olmak üzere masaya geniş bir uzmanlık yelpazesi getiriyor. Platformun kullanıcılarına yaratıcı ve etkili çözümler sunmak amacıyla ekip, geleneksel finans (TradFi) ve merkezi olmayan finans (DeFi) alanlarındaki bilgilerini birleştirerek bütünsel bir çözüm oluşturuyor.

MANTRA Finance ekibi, çeşitli finansal ürün ve hizmetlere ilişkin derin bir anlayış ve uzmanlık yelpazesiyle, tüm yasal gereklilikleri karşılayan, kullanımı kolay ve kullanıcıların DeFi’nin avantajlarına güvenli ve verimli bir şekilde erişmesine olanak tanıyan bir platform oluşturmaya hazırdır.

Merkezi olmayan özerk bir kuruluş (DAO) olan ve şimdi zincirini kuran MANTRA, son iki yılda uzun bir yol kat etti. Geleneksel bankacılık ve merkezi olmayan finansın (DeFi) entegrasyonu, MANTRA’nın iddialı doğası nedeniyle üstlendiği çok maceralı bir çaba.

Ayrıca MANTRA, attığı her adımda topluluğunu da beraberinde getirme konusunda güçlü bir geçmişe sahip. Sonuç olarak bu, her ikisi de herhangi bir projenin başarısı için temel bileşenler olan güven ve şeffaflığın geliştirilmesine yardımcı oluyor.

Ayrıca, MANTRA’nın birincil hedefinin müşterilerine güvenli, emniyetli ve kişiselleştirilmiş bir finansal ortam sağlamak olmasına rağmen, kripto para sektörünün tehlikelerden yoksun olmadığını akılda tutmak önemlidir. MANTRA’nın altyapısına aşina olursanız, OMniverse’de sunulan hizmetleri anlamanız sizin için daha kolay olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir