Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.665
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.665
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Profesyonel Analistler: Altın’da Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin!

Bir haftalık güçlü kazanımların ardından altın, gelecek hafta 2.000 dolar seviyesini almaya hazır olabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi için bir araya gelmesi gereken birkaç teknik unsur var. Profesyonel analistlerin piyasa yorumlarını ve altın fiyatı tahminlerini Coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Nicky Shiels: Altın, riskten korunma ihtiyacıyla satın alınıyor

Sarı metal, piyasaların daha agresif bir Federal Rezerv üzerine bahis oynamasıyla tetiklenen ABD Hazine faizlerindeki büyük artışa rağmen, haftada %1,3’ten fazla yükselmeyi başardı. Bu, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak toplantılarda 50 baz puanlık artış olasılığının sinyalini vermesinin ardından geldi.

Cuma günü, 10 yıllık faiz sıçradı ve Mayıs 2019’dan bu yana en yüksek seviye olan %2,503’e ulaştı. Nisan Comex altın vadeli işlemleri ise son olarak 1.957,00 dolardaydı. MKS PAMP Metal Stratejisi başkanı Nicky Shiels, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Daha yüksek faizler, faizsiz külçe için tipik olarak negatiftir. Ancak şimdilik, iki varlık sınıfı arasındaki devam eden farklılık, piyasanın enflasyona karşı yeni keşfedilen duyarlılığını ve altın dahil tüm gerçek varlıkları bir riskten korunma olarak satın alma ihtiyacını vurguluyor.

Phillip Streible’e göre bu endişe, altını 2.000 dolara kadar itebilir

Bu arada getiri eğrisinin tersine döneceğine dair artan bir endişe de var. İlişki analistleri, 2 yıllık ve 10 yıllık Hazine faizlerine çok dikkat ediyor. “Tipik olarak, getiri eğrisinin tersine döndüğünü gördüğünüzde, daha ileride bir tür durgunluk için güçlü bir olasılık yansıtıyor” diyen Blue Line Futures baş pazar stratejisti Phillip Streible, şu tahminde bulunuyor:

Piyasalar önümüzdeki iki çeyrekte zayıflık görmeyi bekliyor. Hisse senetleri için kayıtlara geçen en kötü Ocaklardan birini zaten yaşadık. Ve altın daha yüksek dipler ve daha yüksek zirveler yapıyor. Ve bu durum altını, 2.000 dolara kadar itebilir.

Frank Cholly: Faiz artışlarının bir durgunluğa yol açacağına ikna oldum

Getiri eğrisinin tersine çevrilmesi, uzun vadeli borçlanma araçlarının kısa vadeli borçlanma araçlarından daha düşük getiriye sahip olması durumunda gerçekleşir. Ve piyasalar bu göstergeyi bazen bir resesyonun habercisi olarak alığılar. RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Getiri eğrisinin düzleşmeye başladığını biliyoruz. Faizler yükselmeye devam ediyor. Şu ana kadar Fed’in faiz oranları konusunda geri adım atacağına dair bir işaret yok. Piyasa, önümüzdeki iki toplantıda yarım puanlık hareketlerden söz ediyor.

Getiri eğrisinin tersine dönmesinin resesyonun habercisi olup olmadığı konusunda pek çok tartışma var. Yine de, Federal Rezerv’in agresif para politikası sıkılaştırması nedeniyle daha yavaş büyüme kaçınılmaz göründüğü için konu kesinlikle herkesin kafasında. Frank Cholly, görüşlerini şu şekilde ifade ediyor:

Arada bir, eğrinin düzleşmeye başladığını göreceğiz. Yine de bir durgunluğa yol açacağına ikna oldum. Ancak faiz artışlarının devam ettiğini görürsek, Fed’in büyüme üzerindeki frenleri biraz fazla sertleştirebileceğinden endişeliyim.

Phillip Streible: Altın önümüzdeki hafta yükselecek

Ancak Phillip Streible, piyasaların bu yıl için çok fazla faiz artırımı fiyatlıyor olabileceğine dikkat çekiyor. “Fed’in yapabileceği tek şey burada hayal kırıklığı yaratmak” diyen analiste göre, zayıflayan bir ekonomik ortamda faizleri artıramayacak. Analist, Fed’in 2022’de yedi faiz artırımı öngördüğünü, ancak bu sayının muhtemelen beşe düşeceğini öngörüyor ve altın fiyatları için şu tahminde bulunuyor:

Külçe için bu çok yapıcı bir ortam. Altın önümüzdeki hafta yükselecek. Sarı metal faizlere karşı iyi gidiyor. Buradan faiz artırımlarının sayısı sınırlı. Artan faizler bu seviyelerde hedeflerine ulaşıyor. Altın biraz destek bulabilir.

Frank Cholly, altın için daha fazla yükseliş hissediyor

Ukrayna’daki savaşın ışığında yeni güvenli liman talebinin yanı sıra, bu bahar altını yukarı çekmeye devam edecek olan enflasyon anlatısı da var. Frank Cholly, altının ulaşacağı ve sürdüreceği kilit seviyenin 1.957 dolar olduğunu söylüyor. “Daha fazla yükseliş hissediyorum” diyen analist, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Altın 1.900 doları gördükten sonra yükseldi. 1.950 doların üzerinde kalmamız gerekiyor. 1.975 doların üzerine çıktığında, 2.000 doların üzerinde olacağımız konusunda tekrar cesaretlenmeye başlıyorum. 1.925-1.950 dolar arasında bir hafta işlem yaptık. Bir sonraki seviye 1.950-75 dolar ve ardından 2.000 dolar.

Önümüzdeki hafta izlenecek veriler

Gelecek haftanın iki ana verisi, ABD 4. Çeyrek GSYİH numarası ve istihdam raporu olacak. Piyasa tahminleri, GSYİH’nın %7,1 olduğunu ve ABD ekonomisinin Mart ayında 488.000 iş eklediğini öngörüyor. ING’nin uluslararası baş ekonomisti James Knightley, “İş rakamları odakta olacak, ancak talebin inanılmaz derecede güçlü olduğunu bildiğimiz halde sorun, mevcut boş pozisyonları dolduracak işçi arzının olmaması” diyor.

Ekonomist, tedarik zinciri sıkıntıları gibi, uygun işçi eksikliğinin büyüme potansiyelini engellediğini ve sıcak iş piyasasında ücretler yükseldikçe maliyetlerin arttığını belirtiyor. James Knightley, Mart ayı için yaklaşık 500.000 istihdamın Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımı beklentilerini destekleyeceğini de sözlerine ekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir