Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.272
% 4.50
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.272
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Profesyonel Analistler: Altın İçin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin!

En yüksek enflasyon belirtileri ve daha yavaş büyüme, piyasada riske açık hissi canlandırıyor. Ve bu, Fed’in daha önce düşünüldüğü kadar sıkılaştırmaya ihtiyaç duymayabileceği umutlarıyla birlikte geliyor. Ancak altın için bu, 1.800 dolarlık önemli bir seviyeye yaklaştığı için daha yatay bir trade anlamına geliyor.

“Altın için bir komplikasyon olması muhtemel”

Yatırımcılar, günlük makro verilerde durgunluk işaretleri görüyor. Dolayısıyla anlatıyı enflasyon korkularından daha yavaş büyüme endişelerine kaydırıyor. Ve bu, Federal Rezerv’den aşırı şahin beklentileri değiştiriyor.

Merkez bankaları, çok daha zayıf bir tüketiciye ve daha fazla resesyon çağrısına yol açmaya başlayan agresif faiz artırımları yapıyor. Kesin bir fikir birliği yok. Bu durgunluk ne kadar zor olacak? Fed politikası için genel görünüm nedir? Çok fazla değişken var. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, şunları söylüyor:

Piyasalar enflasyonist beklentilerdeki herhangi bir kaymaya aşırı tepki veriyor. En yüksek enflasyonun daha fazla işaretini görürsek, bu riskli varlıklar için geniş bir rahatlama sağlayacaktır. Altın için bir komplikasyon olması muhtemel. Altın daha güvenli bir liman olacaksa, riske dayalı bir geri dönüş gördüğümüzde de değerlenecek mi?

Edward Moya: İşte bu altın için iyi olur

Buna ek olarak Edward Moya, talep yıkımının, yatırımcıların yakından takip ettiği ABD’deki enflasyonda potansiyel bir zirveye işaret edeceğini de sözlerine ekliyor. Moya, konuyu şu şekilde değerlendiriyor:

ABD tüketicisinin ne kadar zayıfladığını gerçekten görmemiz gerekiyor. Bu, Fed’i sıkılaştırma hızını değiştirmeye neyin zorlayacağını belirleyecek. Dalgalı bir dolar ticareti görmemiz muhtemel. Altında konsolidasyonu desteklemesi olası. Hazine tahvillerine olan talebin arttığını görmeye başlarsak, bu, eğrinin uzun ucunda Hazine getirilerini aşağı çekmesi mümkün. İşte bu altın için iyi olur.

“Serveti koruması açısından altının yapması gereken şey bu”

Enflasyon zirve yapıyorsa, yatırımcılar dikkatlerini ekonominin nasıl performans gösterdiğine çevireceklerdir. Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman, şu yorumu yapıyor:

Altın için potansiyel bir durgunluk en azından istikrarlı bir trade modeli anlamına geliyor. Altın konsolide olmak ve yatay trade yapmak istiyor. Serveti koruması açısından altının yapması gereken şey bu.

“Düzenli yatırımlardan gelen talep artacak ve altın yükselecek!”

Bir sonraki üç aylık GSYİH raporu, bu ortaya çıktıkça izlenecek makro gösterge. Bu önemli çünkü ABD büyümesinde %1,5’lik bir daralma olan ilk çeyrek rakamını takip ediyor. Everett Millman, konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Bu, teknik tanım gereği bir durgunluk içinde olup olmadığımızı onaylayacak veya reddedecek. İki çeyrek negatif büyüme çok dikkat çekecek. Altın için olumlu olur. Hedge fonları veya büyük kurumlar pozisyonlarını tasfiye ederken ilk tepki olarak altının düşmesi mümkün. Ancak düzenli yatırımlardan gelen talep artacak ve altın yükselecek.

“Altın bu yılın en düşük seviyesinin altına düşmeyecek!”

Edward Moya, çoğu kişinin Fed’in Temmuz ayında 75 baz puan daha artırmasını beklediğini söylüyor. Ayrıca, bazılarının bundan sonra sadece 50 baz puan fiyatlamaya başlamasını beklediğini ifade ediyor. Bu bağlamda şu değerlendirmeyi yapıyor:

Sıkılaştırma için daha yavaş bir tempo zaten düşünülüyor. Bu altın için de iyi bir haber. Altın, bu yaz daha fazla insanın beklediğinden daha güvenli bir liman gibi performans gösterecek. Altın bu yılın en düşük seviyesinin altına düşmeyecek.

“Bu ortamın güvenli limanlar için muazzam yeni talep yaratması olası”

Dengesiz büyüme görünümleri de izlenecek bir şey. ABD’nin hafif bir durgunluk görmesi muhtemelken, yurtdışında büyüme hala büyük bir soru işareti. Edward Moya, bu ortamın altın gibi güvenli limanlar için muazzam yeni talebi teşvik etmesi gerektiğini kaydediyor. Analistler, altının haftayı %0,7 düşüşle kapattığını, ancak asıl testin önümüzdeki hafta 1.800 dolara ulaşırsa geleceğini söylüyor. Edward Moya, teknik açıdan şu açıklamayı yapıyor:

Bazı önemli teknik seviyelerin altında seyrediyor. 1.800 doları bekletmek istiyorum. Durumun böyle olup olmadığını görmek önemli olacak. Altın güçleniyor. Bunun çoğu, altın için sıkıntı yaratan ABD doları koşusu ile ilgiliydi.

Altının işlem aralığından yukarı yönlü kırılması için ne gerekiyor?

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, sarı metal için şu ana kadar 1.800 dolar hayati bir destek seviyesi oldu. Everett Millman, altının bunun altına düşmesi durumunda büyük bir satışın gerçekleşebileceğini belirtiyor. Bu arada, 1.850 dolar seviyesinin üst sınırı, inatçı bir direnç seviyesi olarak hareket ediyor. Millman, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Altının işlem aralığından yukarı yönlü kırılması için önce 1.850 doları, ardından 1.870 doları geçmesi gerekiyor. Doğru bir resesyonda altının, kısmen 1.900 doları kırması mümkün. Çünkü COMEX söz konusu olduğunda, talepte ani bir artış görürsek, altın vadeli işlem piyasasında talebi karşılayacak kadar altın kalmaz. Bu durumda fiyatlar oldukça hızlı bir şekilde artacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir