Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$97.017
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 97.017
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Powerloom Protocol: Veri Odaklı Uygulamalar İçin Güçlü Bir Temel

Powerloom Protocol

Merkezi olmayan veri protokolü Powerloom Protocol nedir? Ne işe yarar? Sizler için, proje hakkında merak edilen tüm detayları hazırladık!


Merak ettiğiniz diğer tüm proje incelemelerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Powerloom Protocol Nedir?

Powerloom, merkezi olmayan finans(DeFi), oyunlar ve diğer kullanıcı odaklı platformlar gibi akıllı sözleşme tabanlı uygulamaların artan veri ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış, merkezi olmayan bir veri protokolüdür. Sektördeki güvenilir ve erişilebilir veriye olan talebi karşılamayı amaçlamaktadır.

Powerloom Protocol: Veri Odaklı Uygulamalar İçin Güçlü Bir Temel

Özellikleri

Eğer bir geliştiriciyseniz ve veri panoları, DEX derleyicileri veya veri gerektiren herhangi bir Web3 uygulaması oluşturmak istiyorsanız, Powerloom güçlü uygulamalar oluşturmaya odaklanırken aynı zamanda veri boyutunu ele almanızda yardımcı olacak hazır özellikler sunar.

Powerloom’un bazı önemli özellikleri:

  • Merkezi Olmayan Veri: Powerloom, geliştiricilere merkezi olmayan, uzlaşma destekli verilerin üstünde uygulamalar oluşturmasına izin verir, güvenilirliği ve şeffaflığı artırır.
  • Gerçek Zamanlı Veri: Blok zincirde işlemler gerçekleştiğinde gerçek zamanlı veri güncellemeleri sağlar, canlı veri gerektiren uygulamaları mümkün kılar.
  • Zaman Serisi Sorguları: Veri kümeleri, belirli dönemlerde yakalanan epokslarda mevcuttur ve daha sonra belirli kullanım durumlarına hizmet etmek için daha fazla filtrelenip oluşturulabilir. Bu, analiz ve trendleri izlemek için oldukça kullanışlıdır.
  • Esnek Veri Modelleri: Geliştiriciler, kendi kullanım alanlarını oluşturarak veri pazarlarına katkıda bulunabilirler.
  • Modüler ve Genişletilebilir: Powerloom, yeni veri kaynaklarına destek eklemeyi, veri dönüştürmeyi ve mevcut veri akışlarının üstünde uygulama geliştirmeyi kolaylaştıran bir mimariye sahiptir.

Powerloom Protocol: Veri Odaklı Uygulamalar İçin Güçlü Bir Temel

Kullanım Alanları

  • DeFi: Powerloom, risk değerlendirmesi, likidite havuzları ve fiyatlandırma oracle’ları gibi DeFi uygulamaları için güvenilir ve güncel veri sağlayabilir.
  • Oyunlar: Powerloom, oyun içi varlıkların değerlendirilmesi, oyun içi pazarlar ve oyuncu istatistikleri gibi oyun uygulamaları için gerçek zamanlı veri sağlayabilir.
  • Veri Analizi: Powerloom, veri analistlerinin ve araştırmacıların trendleri ve örüntüleri belirlemek için büyük veri kümelerini analiz etmesine olanak tanır.

Neden Powerloom Protocol?

  • Doğrulanabilir ve Geçerli Veri: Powerloom, fikir birliğine dayalı hesaplama ve doğrulama yoluyla veri bütünlüğünü korur ve geliştiricilere güvenilir veri kümeleri sunar.
  • Verimli Dağıtım: Powerloom, önceden hesaplanmış ve kullanıma hazır API’ler sağlayarak veri odaklı uygulamaların geliştirilmesini ve dağıtımını kolaylaştırır.
  • Oluşturulabilir Veri Kümeleri: Powerloom veri kümeleri, karmaşık ve özelleştirilmiş uygulamalar oluşturmak için kolayca birleştirilebilir ve entegre edilebilir.
  • Genişletilebilir Altyapı: Powerloom, gelecekteki veri ihtiyaçlarını karşılamak için ölçeklendirilebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Powerloom Protocol: Veri Odaklı Uygulamalar İçin Güçlü Bir Temel

Powerloom Ekosistemi

Powerloom ekosistemi, uygulamalara güvenilir ve uzlaşı destekli veriler sağlamak için bir araya gelen altı farklı rolü içerir:

  1. Snapshotter(Anlık Fotoğrafçı): Önemli blok zinciri veri geçişlerini ve olay yayımlamalarını yakalar.
  2. Validator(Doğrulayıcı): Blokları doğrulamak ve Prost Zincirini güvence altına almakla sorumludurlar.
  3. Curator(Küratör): Küratörler, yeni kullanım durumları oluşturmak ve mevcut veri pazar uygulamalarını güncel tutmaktan sorumludurlar.
  4. Signaller(Sinyal Veren): Farklı veri pazarlarının önemini belirler ve snapshotter kaynaklarının en önemli veri pazarlarına tahsis edilmesini sağlarlar.
  5. Consumer(Tüketici): Tüketiciler, veriyi kullanarak panolar, botlar ve derleyiciler gibi uygulamalar oluşturan kullanıcılardır.
  6. Watchmen(Nöbetçiler): Nöbetçiler, verinin doğruluğundan sorumlu varlıklardır.

Snapshotter Lite Node Kullanımda!

Snapshotter Node Nedir?

Snapshotter Node, herhangi bir bilgisayar veya sunucuda çalışabilen hafif bir düğümdür. Bu düğüm, belirli bir blok zincirdeki verileri izler ve Powerloom Protocol’un veri pazarlarında kullanılabilir hale getirir.

Snapshotter Node Ne İş Yapar?

  • Akıllı sözleşmelerden ve blok zincirlerinden veri toplar.
  • Toplanan verileri işler ve onaylar.
  • Doğrulanmış verileri Powerloom Protocol’un veri pazarlarına iletir.
  • Ağın güvenliğini ve verilerin doğruluğunu sağlamaya yardımcı olur.

Snapshotter Node Çalıştırmanın Avantajları:

  • Powerloom Protocol’un geliştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
  • Ağdan ödüller kazanabilirsiniz.
  • Veri odaklı uygulamalar için güvenilir bir veri kaynağına katkıda bulunabilirsiniz.

Snapshotter Node hakkındaki detaylı tüm bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilir, kurulumu yaparak olası ödüllerden siz de faydalanabilirsiniz!


Coin Mühendisi Katıl üyelerine özel ayrıcalıklar için, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir