Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.713
% 2.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.713
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Portekiz’in Yeni Bütçe Taslağında Kripto Vergisi Yer Alıyor

Portekiz hükümetinin bugün yayınladığı bütçe taslağında kripto paralar için %28 gelir vergisi önerildi.

Vergi, yalnızca bir yıldan daha kısa bir süredir sahip olunan kripto paralar için geçerli olacak ve daha uzun süredir tutulan kripto paralar bu kazançlardan muaf tutulacak.

Portekiz, Kripto Vergisi için Düğmeye Bastı

Portekiz hükümetinin yayınladığı 2023 yılı bütçe taslağında kripto gelir vergisi yer alıyor.

Henüz onaylanmayan taslakta, %28’lik kripto vergisi önerildi. Vergi, bir yıldan daha az süredir tutulan kripto paralar için geçerli olacak. Uzun vadeli yatırımlar bundan etkilenmeyecek.

Kripto işlemleri de benzer bir biçimde vergilendirecek ve aracılar tarafından alınan komisyonlara %4 oranında yansıtılacak.

Hükümet tarafından hazırlanan bütçe, önümüzdeki haftalarda Parlamento’da tartışılacak. İktidar partisinin Parlamento’da mutlak çoğunluğa sahip olduğu göz önüne alındığında, bütçenin geçme ihtimali yüksek görünüyor.

Parlamento, Mayıs 2022’deki bir bütçe oturumu sırasında muhalefet partilerinden gelen iki ayrı kripto vergi teklifini reddetti.

Mayıs 2022’nin başlarında Portekiz Maliye Bakanı Fernando Medine, hükümetin düzenleyici çerçeve üzerinde çalışacağını belirterek kripto vergilendirmesinin gelebileceğinin sinyallerini vermişti.

Hükümet, bu önlemlerin “kripto ekonomiyi teşvik etmek” için bir çerçeve oluşturarak “güvenlik ve yasal kesinlik” duygusu aşılayacağını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir