Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.347
% 3.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.347
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Popüler Metaverse Coin’e Hack Saldırısı: Detaylar Çıktı!

Popüler metaverse coin projesi Axie Infinity (AXS) Çarşamba günü, ana sunucusundaki MEE6 botunun saldırıya uğradığını söyledi. Ekip, bilgisayar korsanlarının MEE6 botunu sahte bir Jiho hesabına izinler eklemek için kullandığını ve bir minting hakkında sahte duyurular yaptığını söyledi. MEE6, yöneticilerin rolleri otomatik olarak vermesini, kaldırmasını ve mesaj göndermesini sağlayan bir Discord botudur. İşte saldırının detayları…

Popüler metaverse coin AXS’in Discord’unda kriz

Axie Infinity, özel bir minting’i gösteren duyuruların silindiğini iddia ediyor. Axie Infinity ekibi ayrıca “Sunucularında MEE6 botunun kurulu olduğu birçok proje benzer sorunlarla karşı karşıya kaldı. RTFKT, PROOF/Moonbirds, PXN, Memeland, Cool Cats ve diğerleri, yönetici hesaplarının ele geçirildiğini bildirdi. Mee6 botunu sunucudan kaldırdık ve asla sürpriz bir minting yapmayacağız,” ifadelerini kullandı.

Ekip, Twitter, Discord, Substack ve Facebook’ta aynı anda kullanıcılarına olayla ilgili güncellemeleri sağlamaya devam edecek. MEE6 resmi desteğine göre, MEE6 saldırıya uğramadı, ancak sunuculardaki yöneticilerin güvenliği ihlal edildi ve bu da saldırganların mesaj göndermek için MEE6 özelliklerini kullanmasına izin verdi. Axie Infinity ekibi ve topluluğu, 625 milyon doların çalındığı son Ronin köprü hack’inden sonra zor zamanlar geçiriyor. Oyna-kazan (play-to-earn) oyununun popülaritesi, birçok üst düzey oyuncunun Axie Infinity’den ayrılmasıyla ciddi şekilde azaldı.

AXS, kırılma noktasına ulaşıyor

Discord güvenlik uzmanlarına göre, bilgisayar korsanları, alternatif bir hesap yöneticisi vermek için MEE6’dan bir tepki rolü özelliği oluşturmak için muhtemelen ilk önce yönetici hesaplarına saldırdı. Yöntemi kullanan saldırganlar, güvenliği ihlal edilmiş yönetici hesabını gizlerken web kitabı mesajları gönderir.  Axie Infinity projesi, gecikmeler ve saldırılarla son zamanlarda olumsuz hissiyatlara sebep oluyor. Coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Axie Infinity topluluğu, arazi satışlarının başlatılmasındaki gecikmelere ve oyun için verilen ödüllerden dolayı hayal kırıklığına uğramıştı. Proje hacklenmeye devam ederken birçok oyuncu oyundan ayrıldı. AXS tokenlerinin fiyatı da 6 ayda 160 dolardan 20 dolara düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir