Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.272
% 6.92
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.272
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Popüler Bitcoin fiyat göstergesi, dip fiyat için 16.700 dolara işaret ediyor

Kripto paralar, ayı piyasası koşullarında düşüş yönlü hareketine devam ediyor.

Bitcoin, bugün 18.000 dolar bandına geri dönerek son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Kripto para yatırımcıları ise Bitcoin fiyat düşüşünün nerede duracağını merak ederken buna dair her türlü veriyi değerlendiriyor.

Blockchaincenter tarafından oluşturulan Bitcoin Rainbow fiyat grafiği ise Bitcoin fiyat tahmini için regresyon seviyelerinden yararlanarak eğlenceli bir grafik sunuyor. İlk olarak 2014 yılında ortaya çıkan grafik, Bitcoin’in geçmiş dönem fiyat hareketi baz alınarak uzun vadeli fiyat hareketi için bir fikir oluşturulmak için geliştirildi.

Bitcoin Rainbow, dip fiyat bölgesi olarak 16.000 dolar bandını işaret ediyor

Güncel durumda grafik, bu hafta Fed faiz kararı sonrası Bitcoin fiyatı için 16.700 dolar seviyelerini dip fiyat olarak gösteriyor.

Bitcoin uzun vadeli görünümüne hızlı bir bakış açısı sunan grafikte bulunan renk bantları, logaritmik bir yaklaşımla oluşturulmuş, ancak bilimsel bir temele sahip olmadığını söylemekte fayda var. Grafikle ilgili uyarılarda bulunan geliştiriciler, Bitcoin Rainbow grafiğinin bir yatırım tavsiyesi olmadığını vurgularken geçmiş fiyat performansının gelecekteki sonuçlar için kesin bir gösterge oluşturmadığının da altını çiziyor.

Bunun yanında grafik, kısa vadeli volatil hareketler göz ardı edilerek BTC fiyatına uzun vadeli bir bakış açısı sunmanın eğlenceli bir yolu olarak tanımlanıyor.

Bitcoin halving dönemlerinin öne çıkarıldığı grafik modelinde 2013 yılından bu yana halving (ödül yarılanması) sonrası dönemlerde BTC fiyatının zirve ve dip seviyeleri kolayca görülebiliyor.

Grafikte de görüldüğü gibi ilk halving sonrası ulaşılan zirve bölgesi, logaritmik renk kuşaklarına göre en yüksek seviyeye ulaşmışken diğer halving sonrası dönemlerde görülen zirveler daha düşük bölgelerde kalmış. Zirve sonrası ulaşılan dip alanları ise şimdiye kadar mor alanın hemen üzerinde kalmış.

Bu açıdan bakıldığında da Bitcoin Rainbow grafiği, 16.000 dolar bandının dip bölge olabileceğine dair bir çıkarım sunuyor.

Bitcoin, haftaya satıcı ağırlıklı işlemlerle başladı. Gün içinde 18.230 dolara kadar gerileyen BTC, açılıştan bu yana %6 değer kaybetti. Avrupa işlem saatlerinde bir miktar tepki alımı görülürken BTC/USD, 18.700 dolara kadar yükseldi. Bugünkü düşüşle birlikte Bitcoin, son bir haftada %16 değer kaybına sahip.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir