Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.831
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.831
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Popüler Banka, Bitcoin ve Bu Altcoin’leri Sepetine Ekliyor!

Piyasa değeri olarak Arjantin’in en büyük özel bankası olan Banco Galicia, şirketin bugün yaptığı açıklamaya göre platformunda Bitcoin ve kripto para alım satım hizmeti sunmaya başladı. Coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz.

Özel bankaların Bitcoin ve kripto para birimlerini eklemesi, benimsenmeye destek oluyor

1905 yılında kurulan Buenos Aires bankası Banco Galicia, Pazartesi günü erken saatlerde yayınlanan bir tweet’e göre, müşterilerinin Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP ve USD Coin (USDC) stablecoin ticareti yapmasına izin veriyor. Yapılan açıklamada, piyasa değerine göre en büyük Arjantin özel bankası olan Banco Galicia‘nın platformuna kripto para birimi satın alma ve satma seçeneği eklediği açıklandı. Ayrıca, bankanın, kripto para birimleriyle ticareti etkinleştirmek için, Lirium AG ile ortaklık kurduğu da duyurdu. Dört milyondan fazla perakende ve kurumsal müşteriye hizmet veren Banco Galiçya, dünya çapında yaklaşık 600 şubeye sahiptir.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin benimsenmesi giderek artıyor ve özel bankaların Bitcoin ve kripto para birimlerine destek vermesi, dijital varlıkların dünya üzerindeki benimsine yardımcı oluyor. Bitcoin‘e çok daha kolay ulaşabilen yatırımcılar, banka güvencesi sayesinde kripto piyasasının bir dolandırıcılık ürünü olmadığına kolay ikna olabilmekte. İlerleyen süreçte bu benimsenmenin artması doğal olarak Bitcoin‘in piyasa değerini ve fiyatını yükseltebilir.

Arjantin’de kripto paralara olan ilgi artıyor.

Arjantin, yüksek enflasyonu nedeniyle kripto para biriminin benimsenmesi açısından en iyi ülkelerden biri olmuştur. Açıklanan verilere göre Arjantin, kripto para birimleri ile ödeme alan çalışan sayısı bakımından dünyadaki en büyük ülke konumunda. Ülkede, çalışanlarının kripto para cinsinden ödeme almasına izin veren firmaların sayısı, yalnızca bir yıl içinde yüzde 340’tan fazla arttı ve küçük işletmeler artan benimsemenin arkasındaki temel itici güç oldu.

Buenos Aires’in de kripto para birimleri ile vergi ödemeyi mümkün kılması bekleniyor. Yine de, Arjantin merkez bankası başkanı Miguel Pesce, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin endişe verici olduğunu söyledi. Miguel Pesce, kripto para birimlerinin döviz kontrollerini atlatmak için kullanıldığını savundu. Bu yılın başlarında, Arjantin merkez bankasının dijital cüzdanlar için müşterini tanıma (KYC) kurallarını geliştirecek bir grup oluşturmak için çalışmaya başladığı bildirildi. Dahası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan son 45 milyar dolarlık kurtarma anlaşması, hükümetin kripto karşıtı bir duruş benimsemesini sağlayacağı için Arjantin’de kripto para biriminin benimsenmesi için büyük bir engel oluşturabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir