Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.951
% 0.84
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.951
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Popüler Analist, Altın’da Bu Seviyelere Düşüş Bekliyor!

Piyasa analisti Anil Panchal, altın fiyatlarının, karışık ipuçları arasında bir ayın en büyük günlük kazançlarını konsolide ettiğini belirtiyor. Mart ayında Fed’in faizleri %0,50 oranında artıracağına ilişkin bahisleri gevşetmesi ve Ukrayna’nın Rusya ile görüşme talebi geri çekilme hareketlerini tetikledi. Analiste göre, hafif bir takvim, faizlerdeki toparlanma, kısa vadeli ayı eğilimine katkıda bulunuyor. Anil Panchal’ın piyasa yorumlarını ve teknik analizini hazırladık.

“Çarşamba günkü FOMC Toplantı Tutanaklarına büyük önem verilecek”

Analist, altın fiyatının, Pazartesi günkü Avrupa seansına girerken bir ayın en ağır günlük artışını azaltarak, 1.851 dolarlık gün içi dip seviyesi civarında baskı altında kalmaya devam ettiğini belirtiyor. Sarı metal, piyasa oyuncularının Rusya’dan kaynaklanan jeopolitik korkular üzerine güvenli sığınağa doğru koşmasıyla Cuma günü ralli yaptı. Boğa eğilimine ek olarak, küresel enflasyon korkuları ve daha yumuşak ABD hissiyat verilerinin ardından Fed’in %0,50’lik bir faiz artırımına yönelik olasılıkları hafifletme olasılığı da bu duruma katkı sağladı.

Bununla birlikte analiste göre, Ukrayna’nın Rusya ile gerginliği yatıştırmak için görüşme talebi, altın fiyatlarında üç ayın en yüksek seviyesinden bir geri çekilmeyle haftaya yavaş başlamasına neden oluyor. Öyle olsa bile analist, Asya-Pasifik ticaretinde ABD Hazinesi faizleri ve hisse senetleri karışırken, ABD ve Avrupa’daki hisse senedi vadeli işlemlerinin, hafif kazançlar sağladığını söylüyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bununla birlikte, altın traderları gün içi yön için Rusya’dan net güncellemeler ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard’ın yorumlarını bekliyor. Ancak Çarşamba günkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantı Tutanaklarına büyük önem verilecek.

Altın teknik analizi: Altın son zamanlardaki kazanımlarını pekiştiriyor

Piyasa analisti Anil Panchal’a göre, neredeyse aşırı alım RSI koşulları, altının yakın zamanda geri çekilmesini tetiklese de, metal satıcıları piyasaları ikna etmek için şüphesiz önceki direnç çizgisinin 1.850 dolar civarında net bir aşağı yönlü kırılmasını bekleyecekler. Ayrıca analist, 1.830 dolar civarında beş haftalık bir yatay destek bölgesi ve 1.818-17 dolar civarındaki kilit SMA’ların aşağı yönlü bir filtre görevi gördüğünü belirtiyor. Analist, şu teknik seviyelere dikkat çekiyor:

Yükselen MACD sinyalleri altın alıcılarını umutlu tutsa da, 1.817 dolarlık net bir aşağı yönlü kırılma, önceki ayın en düşük seviyesi 1.780 doları hedefleyen satıcıları memnuniyetle karşılamaktan çekinmeyecek.

Altın fiyatı 4 saatlik grafik

Bu arada analist, Ocak ayının başından itibaren 1.873 dolara yakın yukarı doğru eğimli bir trend çizgisinin, değerli metalin ani yükselişlerini engellediğini ve bir kırılmanın alıcıları 1.900 dolarlık yuvarlak rakama yönlendireceğini hatırlatıyor ve şu seviyeleri işaret ediyor:

Altın alıcılarının dizginleri, 1.900 doların üzerinde tutmayı başardığı bir durumda, Haziran ve Ocak 2021’de sırasıyla 1.917 dolar ve 1.960 dolar civarında işaretlenen zirveler odakta olacak. Genel olarak, altın son zamanlardaki kazanımlarını pekiştiriyor, ancak ormandan çıkmış değil.

Altın fiyatı için ek önemli seviyeler

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir